כ' ניסן התשפ"ה
18.04.2025
לא נרתע מהביקורת

טראמפ: "הרצועה היא עסקת נדל"ן, הפלסטינים לא ישובו לעזה"

טראמפ הבהיר בריאיון לרשת "פוקס ניוז" כי הוא איתן בדעתו להשתלט על עזה: "תחשבו על זה כעל עסקת נדל"ן עם התפתחות לעתיד. זה יהיה מקום יפיפה על כדור הארץ". עוד אמר הנשיא הנכנס "לפלסטינים לא תהיה אפשרות לחזור"

טראמפ: "הרצועה היא עסקת נדל"ן, הפלסטינים לא ישובו לעזה"
דונלד טראמפ בבית הלבן צילום: Liri Agami/Flash90

הנשיא טראמפ לא נבהל מהביקורת לתוכנית הגרדיוזית שהוא מייעד לרצועת עזה, ונותר איתן בדעתו כי ארה"ב תיקח בעלות על הרצועה והפליטים שייושבו במדינות שלשיות - לא ישובו אליה.

טראפ אמר היום (שני) לרשת פוקס ניוז: "אני אחזיק ברצועה, תחשבו על זה כעל עסקת נדל"ן עם התפתחות לעתיד. זה יהיה מקום יפיפה על כדור הארץ".

טראמפ הדגיש כי לפלסטינים לא תהיה אפשרות לחזור לעזה: "אנחנו מדברים על מקום קבוע עבורם. זה יהיה שנים עד שהם יוכלו לחזור. אני חושב שאני יכול לעשות עסקה עם מצרים וירדן. אנחנו נותנים להם מיליארדים כל שנה".

הנשיא טראמפ הצהיר אתמול כי הוא מחויב "לרכוש את עזה ולהיות בעליה, ולתת חלקים ממנה למדינות אחרות במזרח התיכון כדי לשקם אותה". טראמפ אמר: "נהפוך את עזה לאתר טוב לפיתוח עתידי, נפעל לשינוי המציאות ברצועה".

עוד הוסיף הנשיא על תוכניתו: "נדאג לפלסטינים ונוודא שהם לא נרצחים. לגבי הגעת פליטים פלסטינים לארצות הברית, נבחן כל מקרה לגופו. עזה תעבור שינוי משמעותי".

ברויטרס דווח אתמול כי טראמפ הודיע על כוונתו להיפגש עם מוחמד בן סלמאן יורש העצר הסעודי, ועם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי. לדברי טראמפ "מדינות מהמזרח התיכון יקלטו פלסטינים אבל רק אחרי שהן ידברו איתי".

דונלד טראמפ מלחמת חרבות ברזל חמאס תוכנית טראמפ רצועת עזה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}