× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י' תמוז התשפ"ו
25.06.2026
דיון מסווג

אחרי הזימון החריג של ראש אמ"ן: עדות נתניהו מחר בוטלה

בית המשפט ביטל את הדיון שתוכנן למחר בעקבות עדות חריגה של ראש אמ"ן. נתניהו התריע על חוסר איזון בין צורכי המדינה לניהול המשפט: "אנחנו בתפנית היסטורית"

אחרי הזימון החריג של ראש אמ"ן: עדות נתניהו מחר בוטלה
נתניהו הבוקר בבית המשפט צילום: Moti Milrod/POOL

בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל את הדיון שתוכנן למחר (שלישי) במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, זאת בעקבות דיון סגור שנערך בנוכחות ראש אגף המודיעין בצה"ל, אלוף שלומי בינדר, אשר נקרא להעיד באופן חריג.

היום נפתח יום הדיונים ה-12 בעדותו של נתניהו, כאשר בתחילת הדיון הבהירו השופטים כי חקירתו הראשית תוגבל ל-14 דיונים בלבד. לפי החלטת בית המשפט, נתניהו ימשיך להעיד שלוש פעמים בשבוע, אלא אם יוחלט אחרת.

בית המשפט דרש מהגנת נתניהו להציג רשימת עדים להמשך ההליך המשפטי. עו"ד עמית חדד, פרקליטו של נתניהו, ביקש לאפשר לשר הביטחון ישראל כ"ץ להתערב ולשכנע את בית המשפט לצמצם את תדירות הדיונים בשל הנסיבות הביטחוניות הרגישות. עם זאת, השופטת דחתה את הבקשה בטענה כי "שר הביטחון הוא גורם פוליטי, לא מקצועי".

במהלך הדיון התייחס נתניהו לחשיבות התקופה שבה נמצאת המדינה והסביר כי השיקולים הביטחוניים מחייבים בחינה מחודשת של אופן ניהול המשפט. "אנחנו בתפנית היסטורית", הצהיר ראש הממשלה, "לא פרטנו אפילו מקצת מהשיקולים. אנחנו דנים בנושאים שבעצם קיומנו".

לדבריו, קיים חוסר איזון בין הצורך של ראש ממשלה לנהל את המדינה ולהתמודד עם סוגיות ביטחוניות קריטיות, לבין המשך ההליך המשפטי בתדירות גבוהה. "צריך לאזן בין שני צרכים: ניהול המדינה וביטחון המדינה וניהול המשפט – זה לא מאוזן!", אמר נתניהו.

ראש הממשלה הדגיש כי "יש שינוי נסיבות שיש להם השלכות על הקיום שלנו, על עתיד המדינה. הדבר הזה מספיק רציני כדי לאפשר את הדיון הזה".

משפט נתניהו בנימין נתניהו עדות נתניהו שלומי בינדר בית המשפט
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}