י"ט אייר התשפ"ה
17.05.2025
לאוזניך בלבד

מתכון לאוזני המן במילוי ממרח לוטוס לחגיגה מתוקה במיוחד

פורים הוא חג של צבעים, תחפושות, צחוק ושפע של מתוקים. אבל יותר מכל, הוא חג של שמחה משפחתית ורגעים בלתי נשכחים שנשארים צרובים בזכרון לנצח. זה בדיוק הזמן להכנס למטבח ולמלא את הבית בניחוחות אפייה חגיגיים עם מאפים שכולם ידברו עליהם

מתכון לאוזני המן במילוי ממרח לוטוס לחגיגה מתוקה במיוחד
אוזני המן לוטוס צילום: לוטוס

לוטוס ביסקוף מציעה מגוון מתכונים מתוקים שיכניסו לכל מאפה טוויסט מפתיע,  ויהפכו את אוזני המן לכוכבות האמיתיות של החג. עם לוטוס ביסקוף, כל מתכון פשוט יקבל ברגע טוויסט מפתיע ומשודרג. אז בין אם אתם אלופים במטבח ובין אם פיסגת הקולנריה שלכם מסתכמת בעוגת שוקולד בחושה, פשוט תוסיפו לוטוס ביסקוף לארון של מוצרי האפיה שלכם ותהפכו לאלופי המתוקים בקלות ובאפס מאמץ.

אם עדיין לא השתכנעתם, דעו כי לוטוס ביסקוף אינו מכיל אלרגנים והוא פרווה- מה שהופך אותו לפתרון הטעים והאיכותי ביותר גם כפינאל לארוחה בשרית.

 

אוזני המן במילוי לוטוס

ליאור משיח

| מצרכים:

  • 230 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 50 גר' סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון ביצה
  • קורט מלח
  • 400 גר' קמח לבן
  • 50 גר' שקדים טחונים
  • ביצה טרופה להברשה

| למילוי:

ממרח לוטוס קרמי

| לציפוי:

  • שוקולד לבן מומס
  • שברי תות / פטל מיובש בהקפאה

| אופן ההכנה:

מעבירים ממרח לוטוס חלק לשקית זילוף, ומזלפים לתבנית קרח מסיליקון או לתבנית שקעים קטנים מסיליקון.

מקפיאים שעתיים עד לילה.

להכנת הבצק, בקערה עם לקקן, מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר הלבן לתערובת אחידה.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים היטב עד להטמעתם לחלוטין.

מוסיפים את המלח, הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים רק עד לקבלת בצק.

מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות.

יוצרים מכל חתיכה "פיתה", עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

לאחר שעה, מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעובי של כ-1/3 ס"מ.

בעזרת קורצן עוגיות עגול, קורצים עיגולים.

מעבירים אותם למגש אפייה מרופד בתבנית אפייה.

מברישים את שולי כל עיגולי הבצק בשכבה דקה של ביצה טרופה.

מוציאים את חתיכות הלוטוס שהקפאנו, ומניחים חתיכת לוטוס קפואה במרכז כל עיגול.

סוגרים את הבצק לצורת משולש - אוזן המן.

מהדקים את הפינות של אוזני ההמן אבל משתדלים לא לדקק אותן מידי.

מעבירים למקרר או למקפיא לחצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

לאחר שהתנור התחמם, אופים את אוזני ההמן כ-10-12 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים בקצוות.

מוציאים מהתנור, מניחים לכמה דקות להתייצב.

ממיסים שוקולד לבן בפולסים של 20-30 שניות במיקרו - שימו לב, שוקולד לבן נשרף מהר, אז בדקו אחרי כל פולס מה מצבו וערבבו היטב.

טובלים פינה של אוזן המן ומעטרים בשברי תות / פטל מיובשים בהקפאה.

מניחים על מגש להתייצבות ומגישים!

בתיאבון!

 

 

לוטוס ביסקוף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}