החיסול שחשף מקורות מודיעיניים והמקור ששיקר לשב"כ
לאחר חיסול הבכיר חשד סינוואר שחיסולו קשור לתשתית משתפי פעולה עם ישראל והורה על חיסול פלסטינים רבים החשודים בסיוע מודיעיני לישראל. מתוך מספר מקורות אנושיים מצומצם שהיה קיים בליל 7 באוקטובר, מקור אחד שיקר לרכז שב"כ
- יצחק וייס
- ה' אדר התשפ"ה

תחקיר שב"כ על טבח 7 באוקטובר שפורסם אמש, רומז שאחת הסיבות למיעוט במקורות אנושיים ברצועת עזה שיסייעו בהעברת מידע לישראל, הייתה החיסול המסתורי של בכיר חמאס מאזן פוקהא, בשנת 2017. כך פורסם היום (רביעי) ב'כאן רשת ב'.
פוקהא שוחרר לעזה בעסקת שליט ועסק באכוונת פיגועים ביהודה ושומרון. הוא חוסל ללא לקיחת אחריות של אף גורם. לאחר החיסול חשד מנהיג חמאס, יחיא סינוואר, שחיסולו קשור לתשתית משתפי פעולה עם ישראל והורה על חיסול פלסטינים רבים החשודים בסיוע מודיעיני לישראל. בשב"כ ציינו שסדרת החיסולים גרמה להרתעה של פלסטינים נוספים משיתוף פעולה עם ישראל.
כמו כן, מתוך מספר מקורות אנושיים מצומצם שהיה קיים בליל 7 באוקטובר, מקור אחד שיקר לרכז שב"כ, אחר לא ידע על ההיערכות בחמאס, ואחרים לא קיבלו טלפון או לא ענו. כך לפי הפרסום של 'כאן'.
סיבות נוספות שנמנו בתחקיר: פעולת חאן יונס ב-2018, שלפי פרסומים זרים בוצעה על ידי סיירת מטכ"ל, שם הלוחמים נחשפו בשטח הרצועה. כמו כן, ניתן דגש בתחקיר על היעדר חופש פעולה לנוע בתוך שטח הרצועה כדי לגייס ולהפעיל מקורות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות