חסר תקדים: ממשל טראמפ מקיים מו"מ ישיר עם חמאס על שחרור חטופים אמריקנים
צעד חריג וחסר תקדים: ממשל טראמפ מקיים שיחות ישירות עם חמאס על שחרור חטופים אמריקנים - ועסקה רחבה לסיום המלחמה | זו הפעם הראשונה בה ממשל אמריקני מנהל קשר ישיר עם ארגון הטרור שאחראי לטבח 7 באוקטובר
- שלו שינברג
- ה' אדר התשפ"ה
- 2 תגובות

ממשל טראמפ מקיים שיחות ישירות עם חמאס על שחרור חטופים אמריקנים המוחזקים בעזה, באמצעות השליח של נשיא ארצות הברית לענייני חטופים, אדם בוהלר, כך נחשף ב"וואלה".

השיחות עוסקות אף באפשרות לעסקה רחבה יותר לסיום המלחמה. מדובר בצעד חריג וחסר תקדים. ארצות הברית מעולם לא ניהלה קשר ישיר עם ארגון הטרור חמאס.
מקור בכיר אמרו ל"וואלה": "כמה סבבי שיחות בין שליח טראמפ אדם בוהלר לבין חמאס התקיימו בדוחא בשבועות האחרונים".
בכיר אמריקני נוסף ציין כי "שליח הבית הלבן סטיב ויטקוף תכנן לנסוע השבוע לדוחא לפגוש את ראש ממשלת קטאר כדי לדון בעסקת החטופים, אך ביטל את הנסיעה ביום שלישי בלילה לאחר שארגון הטרור לא הפגין מספיק גמישות בנוגע לדרישות האמריקאיות".

נזכיר כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נשא הלילה את נאום "מצב האומה" מול שני בתי הקונגרס, שבו הציג את חזונו לשנה הקרובה. בנאום, שארך כשעה וארבעים וחמש דקות, הזכיר את המלחמה בעזה ואת החטופים.
טראמפ אמר: "במזרח התיכון אנחנו מחזירים את החטופים שלנו מעזה, בממשל הראשון שלי השגנו את הסכמי אברהם ההיסטוריים. על בסיס הסכמים אלו נבנה עתיד טוב יותר לכל האזור, הרבה דברים קורים שם. זו שכונה קשה".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות