לסעודת פורים
מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות
מנה יוקרתית וטעימה ברמות, שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה! פרוסות סלמון עסיסיות בגלייז אסייתי מתקתק-חריף, מונחות על מצע של בטטות צלויות ופטריות שמפיניון נימוחות. מנה מושלמת שמתאימה לסעודת פורים, שבת ובכלל
- שרה שבבו
- י' אדר התשפ"ה

סירות סלמון בגלייז צילום: שרה שבבו
מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות / שרה שבבו
המצרכים לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות:
- 4 נתחי פילה סלמון
- 1 כוס קמח
- 2 בטטות
- מארז פטריות שמפיניון
- 4 כפות שמן זית
- מלח
למרינדה:
- 2 כפות רוטב סויה של יאמאסה מזרח ומערב
- 4 כפות רוטב צ'ילי מקסצ'אפ מזרח ומערב
- 4 כפות דבש
- גרידת ג'ינג'ר
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל
- מיץ מלימון אחד
לתוספות:
- פרוסות לימון
- עירית קצוצה
אופן ההכנה לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות:
- מקפלים נייר אפייה למניפה
- קושרים בעזרת חוט חבל שמתאים לתנור את הקצוות ופותחים לצורת סירה
- קולפים בטטה ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ
- מרפדים כל סירה בפרוסות בטטה ומעל מוסיפים פטריות פרוסות
- מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח.
- מקמחים את נתחי הסלמון ומניחים על שכבת הבטטות והפטריות
עוברים להכנת המרינדה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים לאיחוד
- מברישים את הסלמון בנדיבות במחצית מהמרינדה
- את השאר שומרים ושתי דקות לפני סיום האפייה מברישים שוב במרינדה שנותרה (זה יתן לנו ג'וס וחיזוק בטעם.)
- מכניסים את הסלמון לאפייה בתנור שחומם מראש על200 מעלות ואופים במשך 20- 25 דקות
- בהגשה מוסיפים פרוסת לימון חרוך ועירית קצוצה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות