× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"א סיון התשפ"ו
06.06.2026
מתיחות בגבול

בצה"ל מאשרים: ירי מלבנון לעבר רכב שחנה במושב בצפון

דובר צה"ל התייחס לפגיעת הירי על רכב ריק שחנה במושב אביבים, ומסר כי "הירי בוצע ככל הנראה משטח לבנון, כוחות צה"ל סורקים במרחב. האירוע מצוי בבדיקה". בעקבות ירי הקליע צה"ל תקף מטרות בכפר עינתא בלבנון

בצה"ל מאשרים: ירי מלבנון לעבר רכב שחנה במושב בצפון
כוחות צה"ל באביבים צילום: נציב נט

מוקדם יותר היום זוהתה פגיעת ירי על רכב ריק שחנה במרחב אביבים, אין נפגעים. הירי בוצע ככל הנראה משטח לבנון, כוחות צה״ל סורקים במרחב. האירוע מצוי בבדיקה. מדובר צה"ל נמסר: "ירי לישראל משטח לבנון מהווה הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון".

המועצה האזורית מרום הגליל עדכנה כי הצבא הכריז על מצב אביר לילה והתושבים הונחו להסתגר בבתיהם עד להודעה חדשה. בשעות הקרובות תתקיים הערכת מצב מול גורמי הביטחון לגבי פתיחת מסגרות החינוך מחר ברחבי המועצה.

ראש המועצה, עמית סופר מסר: "אירועי הירי באביבים שהסתיימו הפעם בנס ללא נפגעים הם דגל אדום שאסור להתעלם ממנו. הסיכון שמישהו יפגע הוכח כממשי. אני לא מצליח להבין איך אפשר להגיד לתושבים באביבים לחזור כשאין אזור חייץ שמגן עליהם? כרגע עם חזרת המחבלים לכפרים הלבנונים זה ממש מערב פרוע".

ביטחון המועצה במרום הגליל עדכנה את תושבי האזור על המקרה, וכתבה להם כי "בוצע ירי שפגע ברכב באביבים וירי נוסף סמוך לחקלאי שעבד בצמוד לגדר המערכת. ככל הנראה הירי בוצע כחלק מלוויה שהתקיימה במרון א-ראס. הנושא נמצא בתחקור".

שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל להגיב על ירי הקליע שפגע בשמשת רכב במושב אביבים - ולהעביר אזהרה חד משמעית לממשלת לבנון לגבי ההמשך: "לא נאפשר ירי משטח לבנון לעבר יישובי הצפון - נגיב בעוצמה מול כל הפרה של הפסקת האש"

שר הביטחון הוסיף: "הטענה שמדובר בכדור תועה מהלווית פעיל חיזבאללה שנערכה בכפר סמוך בלתי קבילה לחלוטין. לא נאפשר מציאות של ירי על תושבי הצפון משום סיבה שהיא ונגיב מול כל הפרה של הפסקת האש. כל איום ופגיעה בביטחון תושבי הצפון ייענו ביד קשה".

אביבים לבנון מלחמת חרבות ברזל צה"ל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}