מכה נוספת ליועמ"שית בבג"ץ: נתניהו יכול לראיין מועמדים להחלפת בר
בג"ץ דחה את בקשת היועצת המשפטית לממשלה למנוע את התחלת התהליך; השופטת העבירה ביקורת עקיפה על פרשנות מיארה לצו הארעי וקבעה כי נתניהו רשאי לראיין מועמדים כבר כעת

השופטת גילה כנפי-שטייניץ האריכה את הצו הארעי המונע את פיטורי ראש השב"כ, זאת "עד להחלטה אחרת". בכך נדחתה בקשת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבטל את צו ההקפאה.
במקביל, דחתה השופטת את בקשת היועצת המשפטית לממשלה לאסור על ראש הממשלה לקיים ראיונות עם מועמדים לתפקיד ראש השב"כ בתקופת הביניים. החלטה זו מהווה, למעשה, מסר ליועצת, עו"ד גלי בהרב-מיארה, לפיו פרשנותה לצו הארעי – וההנחיה שנתנה לנתניהו להימנע מראיונות – הייתה שגויה.

בנוסף, קבעה השופטת כי היועצת המשפטית תוכל להגיש את תגובתה לבקשה להוצאת צו ביניים יחד עם תגובתה לגופה של העתירה.
תגובת לשכת ראש הממשלה:
דובר ראש הממשלה, ד"ר עומר דוסטרי, מסר: "לאחר שבג"ץ דחה את ניסיונה של היועצת המשפטית לממשלה למנוע את תחילת תהליך מינוי ראש שב"כ חדש, ראש הממשלה יחל כבר מחר בראיונות עם מועמדים לתפקיד".
תגובת מזכיר הממשלה:
יוסי פוקס, מזכיר הממשלה, הגיב להחלטה ואמר: "ניסיון ההרחבה שביצעה היועצת המשפטית להחלטת בג"ץ – נכשל. ראש הממשלה יוכל להתחיל מיידית בתהליך מינוי ראש שב"כ חדש, לקיים ראיונות ולהביא מועמד בפני הוועדה המייעצת. מדובר בתהליך שאורך כשבועיים, ולא ניתן היה להשלים אותו לפני מועד הדיון שנקבע בבג"ץ ל-10 באפריל, כך שאין משמעות מעשית להמשך תוקפו של הצו הארעי עד לדיון".
עמדת היועצת המשפטית לממשלה:
בתגובה שהוגשה אתמול לבג"ץ, כתבה היועצת המשפטית לממשלה כי לשיטתה "אין מקום לאפשר את תחילת תהליכי הבחירה והראיונות של ראש שירות חדש או ממלא מקום, שיש בהם כדי לקבוע עובדות בשטח בטרם ניתנה החלטת בית המשפט הנכבד – באופן העלול לפגוע ביציבותה של המסגרת הארגונית ההיררכית של שירות הביטחון הכללי".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות