ישראל תפתח חזית מול סין? הצעד החדש של טראמפ
ממשל טראמפ פועל להשגת התחייבויות ממדינות לצמצם את קשריהן עם סין, בתמורה להקלות בסחר. גם ישראל עשויה להידרש להכרעה
- קובי ברקת
- י"ח ניסן התשפ"ה

ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נוקט קו תקיף נוסף מול בייג'ינג: לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, שפורסם במעריב, ארצות הברית צפויה להפעיל לחץ על שותפות הסחר שלה לצמצם את קשריהן הכלכליים עם סין, במסגרת שורת מגעים על הסכמי סחר עתידיים. בתמורה, תציע וושינגטון הקלות אפשריות בתעריפים ובמכסים אך תדרוש התחייבויות ברורות, בין היתר למניעת הקמת מפעלים סיניים בתחומן ולבלימת ייבוא של מוצרים מוזלים מסין.
המהלך האסטרטגי, שנועד להקשות עוד יותר על הכלכלה הסינית ולחזק את מעמד המיקוח של טראמפ מול נשיא סין שי ג'ינפינג, מתקבל באהדה מצד גורמים מרכזיים בוושינגטון. עם זאת, אין עדיין קונצנזוס סביב היקף הצעדים, והממשל לא הציג בשלב זה מתווה סופי למדיניותו.
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, הבהירה במסר תקיף כי היוזמה כעת תלויה בעיקר בצד הסיני: "הכדור נמצא בידיים של סין. הם צריכים את ההסכם, אנחנו לא. לסין יש תיאבון למה שאנחנו מייצרים".
לפי הדיווח, לא כל המדינות שקיימו שיחות עם ארצות הברית קיבלו דרישות מפורטות בנוגע להגבלות על סין, אך בממשל מעריכים כי הסוגיה תעמוד במוקד ככל שהמגעים יעמיקו. מוקדם יותר השנה ציין שר האוצר של טראמפ, סקוט בסנט, כי מקסיקו הביעה נכונות לשנות את מדיניות המכסים שלה מול סין אך ללא אישור רשמי עד כה.
בימים הקרובים צפוי בסנט להמשיך בסבב פגישות עם שורת מדינות מפתח, בהן יפן, בריטניה, אוסטרליה, דרום קוריאה והודו, במטרה לבנות קואליציית סחר שתציב את סין בעמדת נחיתות גלובלית. בשלב זה, לא נמסרו פרטים רשמיים לגבי מעורבות ישראל, אך לנוכח קשרי הסחר ההדוקים שלה עם שתי המעצמות - ייתכן שגם ירושלים תידרש בקרוב להכריע.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות