כ"ד סיון התשפ"ה
20.06.2025
עוקפים את ישראל

דיווח: ארצות הברית מעוניינת במפגש ישיר נוסף עם חמאס

באמירויות דווח כי וושינגטון מעוניינת לקדם את שחרורו של החייל החטוף בעל האזרחות האמריקנית עידן אלכסנדר וחטופים חללים בעלי אזרחות אמריקנית

דיווח: ארצות הברית מעוניינת במפגש ישיר נוסף עם חמאס
מחבלי חמאס צילום: עבד רחים חטיב - פלאש 90

אתר החדשות האמירותי "ארם ניוז" דיווח ביממה האחרונה מפי גורמים דיפלומטים ערבים כי ארצות הברית הביעה רצון לקיים מפגש ישיר נוסף עם חמאס.

מטרת השיחות בנוגע לעסקה על מנת להביא לשחרורו של החייל החטוף בעל האזרחות האמריקנית, עידן אלכסנדר, וחטופים חללים בעלי אזרחות אמריקנית שנמצאים בידי ארגון הטרור.

רועי קייס מכאן 11 מציין כי בדיווח, שאין לו אישור מכל מקור אחר, צוטטו אותם מקורות דיפלומטיים ערביים באומרם שהבקשה האמריקנית לקיים מפגש ישיר נוסף עם חמאס הועברה לאחת המתווכות בשבוע שעבר. ייתכן שהמפגש המדובר יקרה תוך כמה ימים.

יש לציין כי ביום חמישי האחרון, ראש משלחת המשא ומתן של חמאס, ח'ליל אל-חיה, שהודיע על התנגדות הארגון להצעה הישראלית העדכנית, בירך על הצהרותיו של שליחו של ממשל טראמפ לסוגיית החטופים, אדם בוהלר שכרך בריאיון לערוץ אל-ג'זירה את שחרור כל החטופים הישראלים בסיום המלחמה. בוהלר, כזכור, הוא זה שנפגש עם בכירי חמאס בדוחה בזמנו.

 

חמאס ארצות הברית (ארה"ב) דונלד טראמפ עידן אלכסנדר מלחמת חרבות ברזל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}