י"ז סיון התשפ"ה
13.06.2025
אחרי הירי

גנץ: "זו לא תימן - זו איראן, יש להגיב ישירות בטהרן"

שר הביטחון לשעבר מאשים את איראן בירי הטילים הבליסטיים לעבר ישראל וקורא לממשלה להגיב בעוצמה: “לא לחזור לימי הטפטופים - יש להטיל את האחריות על טהראן”

גנץ: "זו לא תימן - זו איראן, יש להגיב ישירות בטהרן"
בני גנץ במסיבת עיתונאים צילום: Miriam Alster/Flash90

אחרי הירי הבוקר (ראשון) לעבר שטח מדינת ישראל מתימן, שר הביטחון לשעבר, בני גנץ, מפנה אצבע מאשימה ישירות לעבר טהרן.

“זו לא תימן – זו איראן”, אמר גנץ. “איראן היא זו שיורה טילים בליסטיים על מדינת ישראל, והיא חייבת לשאת באחריות המלאה לכך”.

גנץ, שמאז תחילת הלחימה מגלה קו תקיף כלפי איראן והשלוחות שלה באזור, מתח ביקורת על אופן ההתנהלות של הממשלה: “על ממשלת ישראל להתעורר ולא לחזור לימי הטפטופים. לא ייתכן שנקבל מציאות שבה מדינת ישראל תחת ירי, מבלי תגובה שתבהיר שמחיר כזה לא משתלם לאויב”.

לדבריו, תגובה חייבת לבוא – ולא רק נגד השלוחים: “הירי על מדינת ישראל חייב להביא לתגובה קשה בטהראן”. גנץ הדגיש כי רק באמצעות מענה ישיר ובעל משמעות מול איראן עצמה, ניתן יהיה להרתיע את האויב ולשמור על ביטחונה של ישראל.

 

בני גנץ תימן החות'ים מלחמת חרבות ברזל איראן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}