הטריק הפשוט לבדוק אם האבוקדו בשל – בלי ללחוץ עליו בכלל
אבוקדו קשה, סיבי או מקולקל? מעכשיו תדעו לבחור נכון – בלי ללחוץ, בלי להמר. כך תבדקו בשנייה אם האבוקדו מוכן – וגם איך להבשיל אותו כמו מקצוענים
- ליפא גינסברגר
- ו' אייר התשפ"ה
- 12 תגובות

אבוקדו: מחית, פרוס, קוביות או בליווי טורטייה – תמיד טעים ובעיקר בריא. הבעיה? קשה לדעת מבחוץ האם מחכה בפנים פרי ירוק, קרמי ומושלם, או גוש חום וסיבי שיקלקל לך את כל הגוואקמולי.
אבל ל-allrecipes יש חדשות טובות – גם אם אי אפשר לדייק ב-100%, יש שיטות של מומחים שיעזרו לכם לבחור את האבוקדו המושלם בסופר. ואנחנו כאן כדי לשתף את כל הסודות.
מיגל גונזלס, הידוע כ-DavocadoGuy, הוא סיטונאי אבוקדו מניו יורק ואחד האנשים הכי מבוקשים כשזה מגיע לאבוקדו באיכות פרמיום. הוא מספק למסעדות יוקרה וגם שולח ללקוחות פרטיים, ותמיד מביא פרי קרמי, עשיר ובדיוק במרקם הנכון – לא מיימי, לא סיבי ולא רך מדי.
אז כך תבחרו אבוקדו מושלם, שלב אחר שלב
1. שימו לב לעונה
ראשית, התבוננו בצבע. אבוקדו של האס יהפוך מירוק בהיר לירוק כהה יותר, או אפילו לגוון שחור-סגול. זן האס (Hass) הוא הנפוץ ביותר בארה״ב – ובישראל גם. עונתו בין נובמבר ליוני, ובחודשים האלו הוא הכי טעים ועשיר. מחוץ לעונה, האבוקדו נוטה להיות מיימי ופחות אמין בבשלותו.
2. אל תבחרו מהשכבה העליונה
האבוקדו רגיש מאוד – והוא סובל מהרבה לחיצות ונפילות במדף. אז אל תתביישו "לחפור" בעדינות בשכבות הפנימיות של התצוגה.
3. אל תלחצו עם האצבעות!
במקום ללחוץ, החזיקו את האבוקדו בכף היד ולחצו בעדינות. אם הוא קשה – הוא עדיין לא בשל. אם הוא נמעך – כבר עבר זמנו.
4. בדקו את הגבעול
אם הגבעול הקטן בצד העליון לא מתנתק בקלות – הפרי לא בשל. אם הוא מתנתק ורואים ירוק – זה סימן טוב. אם רואים חום? הוא כנראה כבר מקולקל.
5. הבשלה חכמה בבית
רכשתם אבוקדו? שימו אותו בטמפרטורת החדר, לא מול שמש ולא ליד תנור. גונזלס ממליץ לנסות לקנות אבוקדו מוצק, אך לא קשה מידי, במהלך עונת השיא ולאפשר לו להבשיל באופן טבעי בבית. אל תקנו אבוקדו קשה "כמו אבן" או קר מידי, כאלה שהיו במקרר – הם נוטים לא להבשיל לעולם.
זכרו: המסע של האבוקדו ארוך – וכל שלב בו משפיע
"כל שרשרת האספקה משפיעה על ההבשלה – מהקטיף ועד האחסון בסופר", אומר גונזלס. טמפרטורות נמוכות מדי יכולות לעצור את תהליך ההבשלה ולגרום לאכזבות. אבוקדו הוא יקר מדי וטעים מדי בשביל לשחק איתו "רולטה של אבוקדו".
בתיאבון!
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות