ט"ז סיון התשפ"ה
12.06.2025
שיתוף פעולה גלוי

בתגובה לפגיעת הטיל בנתב"ג: ישראל וארה"ב תקפו מטרות חות'יות בתימן

בתגובה לירי הטיל שהתפוצץ בנתב"ג: חיל האוויר תוקף בשעה זו כ־30 מטרות בעיר חודיידה, יחד עם כוחות אמריקניים. נתניהו שוהה בקריה, החות'ים מדווחים על מתקפה משולבת ומזהירים מהחרפת התגובה | כל הפרטים

תקיפה של חיל האוויר
תקיפה של חיל האוויר צילום: רשתות לבנוניות

בכיר ישראלי אישר הערב (שני) כי חיל האוויר תקף מטרות חות'יות בתימן, בתגובה ישירה לפגיעת הטיל הבליסטי ששוגר אתמול בבוקר על ידי החות'ים והתפוצץ בתוך שטח נמל התעופה בן גוריון. על פי דיווחים מערב הסעודית ומהרשתות המזוהות עם החות'ים, התקיפה מתבצעת באזור העיר חודיידה, וכוללת כ־30 מטוסי קרב של חיל האוויר הישראלי.

בכיר אמריקני אישר ל"וואלה" כי המבצע מתבצע בתיאום עם ארצות הברית, כחלק מהמאמץ המשותף לבלימת מתקפות הטילים והכטב"מים מצד החות'ים, הנתמכים על ידי איראן. זוהי הפעם הראשונה שבה מאשר גורם אמריקני שיתוף פעולה גלוי עם ישראל במבצע בתוך תימן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר שהו בבור בקריה בזמן התקיפה, ועקבו מקרוב אחר ביצועי התקיפה ובחירת המטרות. לדברי מקורות ביטחוניים, מדובר בגל תקיפות נרחב שכלל עשרות כלי טיס מסוגים שונים, כולל מטוסי תדלוק, איסוף מודיעין ותקיפה.

היעדים לתקיפה כללו מחסני טילים, מתקני שליטה ובקרה, אתרי אחסון תחמושת ותשתיות שיגור – חלקם בקרבת נמל חודיידה שעל חוף ים סוף. החות'ים, מצדם, מאשימים את ישראל וארה"ב ב"תוקפנות משולבת", ומאיימים בהסלמה נוספת, לרבות "מצור אווירי על ישראל".

התקיפה מגיעה לאחר שישראל נמנעה עד כה מלהגיב ישירות לחות'ים, בעיקר בשל בקשות חוזרות מהבית הלבן להשאיר את המערכה האווירית בידי האמריקנים. אך לאחר שהטיל חצה לראשונה את קו הריבונות והתפוצץ בלב נתב"ג – המדיניות השתנתה. ההחלטה על המבצע התקבלה בדיון ביטחוני שנערך אמש, בסיומו נקבע: "תמה תקופת ההבלגה".

תימן החות'ים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}