תושבים בצנעא: "הפצצות הורסות את חיינו – החות'ים לא נפגעים"
תושבים בשטחי החות'ים טוענים: התקיפות פוגעות רק במתקני מלט, נמלים ושדות תעופה – לא במנהיגי המיליציה
- יענקי פרבר
- י"ג אייר התשפ"ה
- 4 תגובות

תושבים באזורים שבשליטת החות'ים בתימן הביעו בסוף השבוע חששות מהמשך התקיפות הישראליות, לאחר שישראל איימה בפעולות נוספות בתגובה לשיגור טיל חות'י ביום שישי האחרון, כך על פי דיווח בעיתון "א-שרק אל-אווסט".
תושבים רבים טוענים שהתקיפות הישראליות האחרונות פגעו במתקנים אזרחיים והוסבו נזק לאוכלוסייה, בעוד שמנהיגי החות'ים נותרו ללא פגע. בין היעדים שנפגעו: נמלי אל-חודיידה וראס עיסא, מפעלי מלט בעמראן ובאג'ל, נמל התעופה של צנעא, שלושה מטוסים של חברת התעופה הלאומית ושתי תחנות כוח.
מוחסן, עובד מדינה בצנעא, טען כי מראות ההרס בשדה התעופה בצנעא היו מזעזעים. הוא ציין כי הנזק לנמלים ולמפעלי מלט שכנע את רוב האוכלוסייה שישראל מענישה אזרחים חסרי הגנה, בעוד שמנהיגי החות'ים ומחסני הנשק שלהם מוגנים מפני תקיפות אלה.
העובד סבור שגישה זו שונה לחלוטין מהגישה האמריקאית, שהתמקדה במקומות המסתור של מנהיגי החות'ים, במאגרי הנשק הסודיים שלהם ובמערכת התקשורת הצבאית.
עבדאללה, העובד כמורה באזורים הנשלטים על ידי החות'ים, מציין כי התקיפות האמריקאיות הפחידו את החות'ים, גרמו למנהיגיהם להיעלם, וכוונו בעיקר לאתרים צבאיים, בעוד שמתקנים אזרחיים ותושבים נותרו ללא פגע.
"אלפי תושבים הם הנפגעים העיקריים", אמר המורה ל"א-שרק אל-אווסט", והוסיף כי אזרחים שירצו לנסוע לחו"ל יצטרכו כעת לנסוע דרך אזורים שבשליטת הממשלה. כמו כן, מאות משפחות יאבדו את מקור הכנסתם העיקרי בעקבות הרס מפעלי המלט.
פרשן פוליטי המתגורר באזורים שבשליטת החות'ים אמר לעיתון כי גישתה של ישראל לתקיפת אזורים שבשליטת החות'ים משרתת את הנהגת החות'ים בעיני האוכלוסייה באזורים אלה. בטענה שהם "הכוח היחיד המגן על פלסטין ומתעמת עם הארסנל הצבאי הישראלי".
לדברי פרשן פוליטי תימני שביקש להישאר בעילום שם מחשש למעצר, החות'ים מנצלים את הבורות הנרחבת באזורים תחת שליטתם. הם משתמשים במסגדים ובתקשורת כדי לשדר רטוריקה של גבורה כוזבת נגד ישראל, והם מגזימים בהשפעות הטילים או הרחפנים שהם משגרים, גם אם הם מושמדים לפני שהם מגיעים ליעדם.
על פי העיתון, עליית שיעורי האנאלפבתיות הגיעו ל-67% בעשור האחרון, ואפשרה לחות'ים לנצל את זה עם מציאות של עוני והיעדר הזדמנויות תעסוקה. החות'ים הגבילו את מקורות ההכנסה בעיקר לגיוס בני נוער לשורותיהם הצבאיות, תוך שהם מתנים את המשך העסקה בתפקידים ממשלתיים בהשתתפות בפעילויותיהם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות