סקוט בסנט מבטיח מסיבת עיתונאים: פרטים על המו״מ עם סין יפורסמו מחר
התקדמות בשיחות הסחר עם סין: שר האוצר האמריקאי מבטיח פרטים במסיבת עיתונאים מחר. השווקים דרוכים לפתיחת שבוע המסחר
- דודו פרידליס
- י"ג אייר התשפ"ה

אופטימיות זהירה בשווקים: ביום השני לשיחות בין סין לארצות הברית, שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט הכריז על "התקדמות משמעותית" במו"מ המתנהל בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם - והבטיח כי מחר יפורסמו פרטים נוספים במסיבת עיתונאים רשמית.
ההצהרה מגיעה לאחר שטראמפ עצמו פרסם פוסט ברשת החברתית שלו, Truth Social, בו ציין כי היתה שיחה טובה מאוד וכי צפוי הסכם איפוס מוחלט שבוצע בצורה ידידותית.
המשקיעים נושאים עיניים לוול סטריט
המשך המגעים במהלך היום בעיר ז'נבה שבשוויץ, הוביל ככל הנראה להתקדמות מהירה מהצפוי. שר האוצר סקוט אישר כי שוחח עם טראמפ והבהיר כי "מחר נמסור את הפרטים המלאים".
לפי הערכות בשוק, אם אכן יתברר שמדובר בצעדים לקראת הסכם סחר כולל - או לכל הפחות הפחתה רשמית ומוסכמת של המכסים - הבורסות עשויות לפתוח את השבוע בעליות חדות.
השווקים הגיבו עד כה בתנודתיות להחרפת מלחמת הסחר: מדד ה-S&P 500 רשם ירידה של כ-20% מאז הטלת המכסים ההדדיים בין הצדדים, אך ניכר שעם כל סימן חיובי - מתחזקת התקווה ליציבות מחודשת.
הצהרה מכריעה?
ההודעה הצפויה מחר עשויה להפוך לרגע מפתח במערכת היחסים בין סין לארה"ב – ולסמן את תחילת סיומה של אחת ממלחמות הסחר המתוקשרות בהיסטוריה הכלכלית המודרנית.
בינתיים, המשקיעים ממתינים בדריכות. כל שינוי בגישה או פרטים על הסכמות ממשיות – עשויים לטלטל את שוקי ההון, את תחזיות האינפלציה ואת שרשראות האספקה העולמיות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות