ראש ממשלת קטר מכחיש ניסיון להשפיע על ממשל טראמפ
אחרי החלטתו להעביר מטוס בואינג 747-8 לארה"ב, ראש ממשלת קטר, שייח' מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני, הכחיש ניסיון להשפיע על הממשל האמריקני: "קטר לא מנסה לקנות השפעה בארצות הברית"
- שלו שינברג
- י"ז אייר התשפ"ה

ראש ממשלת קטר, שייח' מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני, העניק הלילה (חמישי) ראיונות לרשתות CNN ופוקס ניוז, ברקע הטענה כי החלטתו להעביר מטוס בואינג 747-8 לארה"ב היא ניסיון להשפיע על ממשל טראמפ.
אאל-ת'אני אמר שאינו מבין מדוע סוגיית העברת המטוס מעוררת עניין כה רב, וכי "אין ממד פרסונלי" בעניין העברת המטוס, כך לפי "כאן 11".
כשנשאל על הדיווח לפיו ב-20 השנים האחרונות קטר הוציאה כמעט 100 מיליארד דולר בתחומים שונים בארה"ב כדי להשיג לגיטימציה, אאל-ת'אני טען כי מדובר ב"האשמה לא הוגנת. קטר לא מנסה לקנות השפעה בארצות הברית".
אתמול הנשיא דונלד טראמפ, אמר במהלך פגישה עם אמיר קטר, כי דוחא מסייעת לארה"ב להגיע להסכם גרעין חדש עם איראן, וסייעה לה גם במשא ומתן לשחרור עידן אלכסנדר משבי חמאס. "אני מקווה שזהו צעד ראשון בדרך להשבת שאר החטופים, אבל בזה באמת מאוד עזרת לנו", אמר טראמפ לאמיר הקטארי.
טראמפ אמר אמש לקטרים: "אתם גם עובדים איתנו מקרוב בנושא המשא ומתן עם איראן, שהוא כמובן המסלול הידידותי. אני רואה שני מסלולים. אין שלושה או ארבעה או חמישה, רק שניים: מסלול ידידותי ולא-ידידותי. אני לא רוצה שזה יידרדר".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות