מתנה היסטורית: כל תינוק בעידן טראמפ יקבל 1,000 דולר לחשבון
כל תינוק שייוולד בארה"ב בין 2025 ל-2029 יקבל מענק של 1,000 דולר שישוקע בשוק ההון ויהיה נגיש בגיל 18
- מאיר גלבוע
- כ"ה אייר התשפ"ה
- 3 תגובות

ועדת הדרכים והאמצעים של בית הנבחרים האמריקאי דנה בימים אלו בהצעת חוק מס רפובליקנית חדשנית: חשבונות חיסכון לילדים עם מענק התחלתי של 1,000 דולר מהממשלה הפדרלית, תחת השם "חשבון כספי לצמיחה והתקדמות" – MAGA, ראשי התיבות של הסלוגן המפורסם של הנשיא טראמפ. החשבון ייפתח לכל ילד שיוולד בין 2025 ל-2028, תקופה המקבילה בקירוב לכהונה השנייה של טראמפ.
הכסף יושקע אוטומטית בשווקים הפיננסיים ובני המשפחה יוכלו להפקיד עד 5,000 דולר נוספים מדי שנה. הניהול יתבצע על ידי נאמן, בדרך כלל ההורה, שיהיה מחויב להשתמש בכספים לטובת הילד בלבד עד גיל 18. לאחר מכן יוכל הילד למשוך את הסכום למטרות כמו לימודים אקדמיים או רכישת בית אך משיכות לכל מטרה אחרת יהיו חייבות במס רגיל ובקנס של 10 אחוזים. בגיל 31 כל יתרת הכסף תהפוך להכנסה רגילה לצרכי מס. קנס של 1,000 דולר יוטל במקרה של הונאה.
הטבות המס מצומצמות יחסית. הצבירה פטורה ממס עד המשיכה, אך משיכות מאושרות כגון רכישת דירה ראשונה יחויבו במס רווחי הון. משפחות יוכלו גם לקבל תרומות צדקה לחשבונות על פי תקנות שיקבע משרד האוצר.

עלות התוכנית לאוצר נאמדת ב-17.3 מיליארד דולר לעשור. לצד התוכנית, הצעת החוק כוללת גם הגדלה של זיכוי המס לילד ל-2,500 דולר והפחתות מס נוספות. המהלך זוכה לתמיכה בקרב רפובליקנים ומנהיגי תעשייה כמו לארי פינק, מנכ"ל BlackRock, שטוענים כי מדובר בצעד שמנגיש השקעות להמונים. מאידך, דמוקרטים ומבקרי התוכנית טוענים כי היא עלולה להעמיק פערים כלכליים ולשרת בעיקר משפחות חזקות.
הצעת החוק, שעשויה להיות משולבת בחוק הגדול והיפה של טראמפ, עדיין רחוקה מהשלמה: עליה לעבור את מליאת בית הנבחרים והסנאט, שם צפויים דיונים סוערים. מבקרי השם MAGA סבורים כי מדובר בשימוש פוליטי מובהק, ונותרים סימני שאלה לגבי המשכיותה של התוכנית והיעילות האמיתית שלה בטווח הארוך, במיוחד ללא חינוך פיננסי משלים.
סיכויי האישור אינם ודאיים, אך אפילו אם החוק יעבור בשינויים, מדובר בשינוי תקדימי בגישה של ארה"ב לעידוד חיסכון והשקעות לדור הצעיר. רק הזמן יגיד אם התינוקות של טראמפ יגדלו עם יתרון כלכלי אמיתי.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות