בארגון הטרור חמאס מסתגלים למנהיג שלישי ב-7 חודשים
ארגון הטרור ממשיך במאמציו לחדש את ההנהגה, מסתמן כי מפקד חמאס הבא הוא מפקד חטיבת עזה עז א-דין אל-חדאד. צה"ל חיסל עד כה כ-20 אלף מחבלים, אולם חדאד הצליח לגייס אלפי "לוחמים" חדשים
- אוריאל פיליפ
- ט"ז סיון התשפ"ה

למרות שישראל חיסלה את שני מנהיגי חמאס הקודמים, יחיא ומוחמד סינוואר, ארגון הטרור ממשיך במאמציו לחדש את ההנהגה. לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", מסתמן כי מפקד חמאס הבא הוא מפקד חטיבת עזה עז א-דין אל-חדאד. כך נערך ארגון הטרור ל"בוס שלישי ב-7 חודשים".
עז א-דין אל-חדאד יהפוך כאמור למנהיג השלישי של הארגון תוך שבעה חודשים, בעוד שישראל ממשיכה במאמציה לחסל את כל בכירי חמאס ולהגביר את הלחץ על ארגון הטרור. לאחר יותר מ-600 ימי לחימה קשים, ושנים שבהן ארגון הטרור נוהל על ידי האחים סינוואר, צפוי אל-חדאד בן ה-55 לרשת את מקומם. אל-חדאד, הידוע גם בכינויו "רוח הרפאים של גדודי אל-קסאם", נחשב בעיני רבים בעזה לאיש שמנהל את פעילות הארגון מאז חיסולו של סינוואר. כך דווח ב-N12.
למרות הפגיעות הקשות, חמאס לא חדל מלהשתקם: לפי וול סטריט ג'ורנל, צה"ל חיסל עד כה כ-20 אלף מחבלים, אולם חדאד הצליח לגייס אלפי "לוחמים" חדשים. תחת פיקודו המחבלים מקבלים הכשרה מינימלית בלבד. לעיתים הם מסתפקים רק בעלונים המסבירים כיצד להשתמש בנשק.
בניגוד לאחים סינוואר, חדאד מפגין יותר פרגמטיות. הוא לחץ על מוחמד סינוואר לקבל את עסקת החטופים שהוסכמה בינואר - ודחק בהם לשחרר יותר חטופים, כדי להאריך את הפסקת האש. כמו כן, חמאס מראה פתיחות רבה יותר לדון בדרישות ישראליות ובין-לאומיות לפירוקו מנשק, כך על פי הוול סטריט ז'ורנל. עם זאת, גם חדאד מחזיק בעמדה הבסיסית של חמאס, לפיה החטופים לא ישוחררו ללא נסיגה ישראלית מלאה - וסיום המלחמה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות