י"ח תמוז התשפ"ה
14.07.2025
דרך מעבר אלנבי

המשתתפים האחרונים שנותרו מ׳יאכטת הסלפי׳ הועברו מישראל

משרד החוץ עידכן כי לאור המצב, שלושת המשתתפים האחרונים שנותרו מ׳יאכטת הסלפי׳ הורחקו מישראל הבוקר דרך מעבר אלנבי - והועברו לירדן

המשתתפים האחרונים שנותרו מ׳יאכטת הסלפי׳ הועברו מישראל
יאכטה במיאמי, אילוסטרציה צילום: shutterstock

משרד החוץ עידכן היום כי שלושת המשתתפים האחרונים שנותרו מ׳יאכטת הסלפי׳ הועברו הבוקר לירדן, דרך מעבר אלנבי. השלושה הספיקו לחוות מספר ימי מלחמה עמוסים באזעקות, ולראות את המצב הקשה בישראל. 

לאור המצב, שלושת המשתתפים, הולנדי ושני צרפתים, הורחקו מישראל הבוקר דרך מעבר אלנבי.

יצויין כי הספינה תוארה על ידי גורמים מדיניים כ"מהלך תקשורתי שנועד לשבור את הלגיטימציה של הסגר הביטחוני". במקביל, שר החוץ ישראל כ"ץ הורה להקרין בפני הפעילים סרטון תיעודי שמתעד את מעשי הזוועה של חמאס ב-7 באוקטובר, במטרה "לפקוח את עיניהם".

גורמי ביטחון בישראל הבהירו כי ההשתלטות על הספינה נועדה למנוע הפרת ריבונות ויצירת תקדים מסוכן. גרטה טונברג, מצידה, המשיכה במתקפה תקשורתית ומדינית על ישראל, והציבה את פעילותה כחלק ממאבק גלובלי בשם זכויות האדם.

גרטה תונברג מלחמת חרבות ברזל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}