י"ז תמוז התשפ"ה
13.07.2025
עונג שבת אמיתי

שבת של הודיה לה': מתכון לחלות נדירות

בשבת זו של הודיה להקב"ה על כל הניסים והנפלאות, נמלא את הבית בניחוחות עם מתכון לחלות רכות, אווריריות וזהובות שישאירו את כולם בטעם של עוד. עם טיפים להצלחה שיבטיחו חלות מושלמות בכל פעם

שבת של הודיה לה': מתכון לחלות נדירות
חלות נדירות צילום: ענבר לוי

מתכון לחלות נדירות / ענבר לוי

מצרכים לחלות נדירות:

  • 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
  • 500 מ”ל מים פושרים
  • 100 גרם סוכר (½ כוס מדידה)
  • 160 מ”ל שמן (¾ כוס מדידה)
  • 1 קילו קמח לבן
  • 1 כף גדושה מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • מים
  • שומשום / פרג

אופן ההכנה לחלות נדירות:

  1. שמים את השמרים בקערה או במיקסר, מוסיפים את המים הפושרים וממיסים את השמרים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד המלח) ומתחלים ללוש היטב.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים בפעולת הלישה במשך כ-10 דקות עד לקבל בצק חלק ורך.
  4. מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.

קליעה ואפייה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה ומרדדים כל כדור לרצועות ומגלגלים לצמות או צורת חלה שתרצו.
  3. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב במשך 30 דקות (בימים קרים – עד 40 דקות).
  4. מברישים בביצה טרופה עם מים ומפזרים שומשום או פרג.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 20–25 דקות עד שהחלות שחומות ויפות.

טיפים להצלחה:

  • טמפרטורת מים – לא קרים ולא רותחים. מים חמימים כמו טמפרטורת גוף הם הכי טובים לשמרים.
  • מדידת נוזלים – חשובה מאוד! חוסר נוזלים יוצר בצק יבש, עודף יוצר בצק דביק.
  • לישת הבצק – לשים לפחות 10 דקות כדי לפתח גלוטן טוב.
  • שקילה – כדי לקבל חלות אחידות וסימטריות, כדאי להשתמש במשקל ולחלק כל כדור לכ-600 גרם לחלה סטנדרטית
  • לחמניות שקילה של כ 100 גרם
  • להכניס לתנור ולהגיד לכבוד שבת קודש.

בהצלחה רבה ובתאבון

ענבר לויחלות נדירותצילום: ענבר לוי

מתכון לחלות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}