הקרב על המים באוקראינה: ישראל נכנסת לתמונה במלוא הכוח
ישראל תעניק סיוע נוסף לאוקראינה. תספק מערכות מים למאות אלפי אנשים באיזורים בהם נפגעו תשתיות המים מההפצצות הרוסיות
- יענקי פרבר
- ח' תמוז התשפ"ה

שר החוץ גדעון סער עדכן אתמול את שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ׳וק על כך שהנחה את משרדו להעניק לאוקראינה, באמצעות אגף משב (סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל, שבמשרד החוץ), חבילת סיוע שתספק מערכות שתיה למאות אלפי אנשים באיזורים שנפגעו מההפצצות הרוסיות.
חבילת הסיוע תוקצה מתקציב משרד החוץ. היא תורכב משורה של מערכות מים, שכל אחת מהן תוכל לספק מים לעשרות אלפי אנשים. מערכות השתייה יותקנו במחוזות המזרחיים של אוקראינה, איזור שבו נפגעו התשתיות מההפצצות הרוסיות והאוכלוסייה שם סובלת ממחסור במים.
חבילת הסיוע מצטרפת לסיוע ההומניטרי שהעניקה ישראל לאוקראינה מאז פרוץ המלחמה, בפברואר 2022. במסגרת הסיוע הזה הופעלו מישראל לאוקראינה ״רכבות אוויריות ויבשתיות״ של מזון, תרופות וציוד חיוני נוסף; הוקם בית חולים שדה בתחילת המלחמה; ובמהלך הרבעון הראשון של 2025 - חולקו מאות יחידות לאספקת חשמל במחוזות שנפגעו מהפצצות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות