× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ח' אב התשפ"ו
22.07.2026
"צפו להפתעות"

תרגיל ההטעיה: כך הפתיע 'הפלג הירושלמי' את המשטרה - ושיתק את הצירים המרכזיים

בבוקר הודיע 'הפלג הירושלמי' על עצרת ליד כלא 10, אך בפועל הפעיל תרגיל הטעיה: אלפי מפגינים ירדו לכבישים וביצעו חסימות - מהלך שהפתיע את המשטרה ושיתק את הצירים המרכזיים: "המחאות היום הן התחלה של שורת מחאות חסרות גבולות. צפו להפתעות"

תרגיל ההטעיה: כך הפתיע 'הפלג הירושלמי' את המשטרה - ושיתק את הצירים המרכזיים
מחאת הפלג הירושלמי בצירים המרכזיים צילום: גילי יערי פלאש 90

במהלך מתוכנן היטב, 'הפלג הירושלמי' ביצע היום (רביעי) מהלך הטעיה חסר תקדים: בבוקר הודיעו ב'וועדה להצלת עולם התורה' כי ההפגנה המרכזית תתקיים הערב סמוך לכלא 10 בבית ליד, בעקבות המשך מעצר בחורי הישיבותף ובשל כך, המשטרה נערכה בהתאם.

אלא שבשעת אמת הופעלה תוכנית אחרת: אלפי אנשי הפלג הירושלמי קיבלו הוראה שקטה לעצור את נסיעתם צפונה, לרדת לכבישים ולחסום את עורקי התחבורה הראשיים במדינה.

אזרחים מתעמתים עם המפגינים צילום: יוסף כהן

בבת אחת נחסמו כביש 2, כביש 4 כביש 6 וצירים נוספים, מהלך שהפתיע את המשטרה לחלוטין וגרם לשיתוק תנועה בעורקים הראשיים. העומסים החריגים הורגשו בכל המרכז והשרון, והמשטרה נאלצה לנתב מחדש את התנועה ולפרוס כוחות גדולים בניסיון להתמודד עם מוקדי החסימה.

בהודעות שהפיץ 'הפלג' במהלך היום, הוצגה ההחלטה כ"מאבק זעם" נגד "רדיפת לומדי התורה והשלכתם לכלא בעוון לימוד תורה". כאשר המסר לממשלה ברור: "מי שמכריז מלחמה על עולם התורה – ייתקל במאבק נחוש"

לפי הפלג הירושלמי, מדובר בשלב הראשון במאבק חריף ובלתי מתפשר נגד "הרדיפה הדורסנית של לומדי התורה בארץ ישראל". מהוועדה להצלת עולם התורה נמסר: "השלטונות חוצים את כל הקווים האדומים ומשליכים לומדי תורה לכלא הצבאי בעוון לימוד תורה. בני התורה משיבים מלחמה שערה".

מחאת הפלג הירושלמי צילום: לפי סעיף 27א

עוד הוסיפו ב'פלג' כי החסימות ברחבי הארץ הן מסר ברור לשלטונות: "מלחמה הכרזתם על לומדי התורה - מלחמה תקבלו."

אחרי כשעתיים של מחאות הוכרז על "ויחזור לתלמודו" וההפגנות הסתיימו. בפלג הירושלמי מסרו: "המחאות היום הן התחלה של שורת מחאות חסרות גבולות. צפו להפתעות. הציבור התורני לא ישתוק למי שרודף את לומדי התורה".

תרגיל הטעיה הפלג הירושלמי גיוס חרדים גזירת הגיוס
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}