בית המשפט הכריע: הסמינר חייב לקבל את התלמידה הספרדייה
לאחר שביום שני סמינר "הישן" התקפל ברגע האחרון, בית המשפט המחוזי בירושלים הורה כעת גם לסמינר "הסניף" לקבל תלמידה שסורבה • שבע בנות עדיין מסורבות שיבוץ על ידי "הסניף" ו"הישן"
סערת הסמינרים בירושלים: בית המשפט המחוזי בירושלים דן הבוקר (רביעי) בעתירה שתלמידה הגישה נגד סמינר ''הסניף'' שסירב לקבלה. בית המשפט חייב את הסמינר לקבל את התלמידה לאלתר.
כזכור, ביום שני בערב סמינר "הישן" הודיע לבית המשפט כי הוא מסכים לקבל לשורותיו תלמידה שהגישה עתירה נגדו, וזאת שעות ספורות לפני הדיון שהיה אמור להתקיים אתמול בבוקר. בעקבות ההודעה, העתירה נמחקה.
עם זאת, המאבק טרם הסתיים. גורמים המעורבים בפרטים חושפים כי בסמינר "הישן" ישנן עוד שלוש בנות שקיבלו שיבוץ חוקי ועדיין יושבות בבית.
ברקע הדברים, לחץ פוליטי כבד. לפי גורמים המעורבים בפרטים, יו״ר “דגל התורה” ח״כ הרב משה גפני הפעיל לחץ על שר החינוך יואב קיש (הליכוד) להשיב תקציבים לסמינרים שלא קיבלו תלמידות ששובצו אליהם כחוק.
מלשכת יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני נמסר בתגובה לטענות: "לא היו דברים מעולם. לא מדובר על סמינרים שהפלו תלמידות על רקע עדתי ולא על התנהגות לא הולמת. ח"כ גפני מאז ומתמיד מטפל להסדרת תקציביהם של מוסדות התורה והחינוך החרדי בסבך הבירוקרטיה הפקידותית, כך עשה גם הפעם וכך ימשיך גם בעתיד".
נכון לעכשיו ישנן 7 תלמידות מסורבות שיבוץ על ידי הסמינרים "הסניף" ו"הישן".


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות