× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ב' תמוז התשפ"ו
17.06.2026
מהדורת מוצ"ש

בין “אינדיקציות לתקיפה” לסולחה מתוקשרת: לייבל’ה סוגר שבוע של הקלטות, מבוכות ומינויים

והשבוע בלייבל'ה: האירוסין של עקיבא נוביק, האדמו"ר שסורב כניסה בגור, מה היה באקספו הבניה, מלחמת ההקלטות במגזר, הקרב בין פריינד למקלב, היועץ האסטרטגי שלא מוותר על תפילה במנין ועוד שלל חשיפות ואירועים שלא תקראו באף מקום אחר

בין “אינדיקציות לתקיפה” לסולחה מתוקשרת: לייבל’ה סוגר שבוע של הקלטות, מבוכות ומינויים
לייבל'ה צילום: עיבוד בחדרי חרדים

לייבל'ה סגר עוד שבוע עם אינדיקציות רבות לתקיפה אפשרית וחוסר וודאות בכל מה שקשור להכנות ותהארגנות, ביטולי טיסות מתוכננות ועוד. אבל כל זה לא מנע מליילב'ה לדווח על שבוע גדוש באירועים.

ההקלטות שפורסמו השבוע בחדשות 12 על חוק הגיוס גרמו לסערה גדולה בבתי הרבנים וגרם לקרע בין חצרות גדולי ישראל, לטענת אחת החצרות שנפגעה מפרסום ההקלטות השיחות נאמרו עם אחד מבאי חצר בירושלים, מה שמתברר ללייבל'ה, כי באמת אחת ההקלטות המרכזיות נעשו בשיחת טלפון שנערכו עם אדם שהציג עצמו כנכד החצר, מה שהביא למשבר חריף בין החצרות. אך לאחר שהוברר מצידם שהמתקשר האלמוני התחזה חזר השלום לשכון בין החצרות.

בשמחת השבע ברכות שהתקיימה השבוע בחצר חסידות גור הגיע האדמו"ר מספרינג וואלי שהגיע לארץ לרגל שמחת נישואי בן גיסו האדמו"ר מזוועהיל, הרבי הגיע גם לשבע ברכות בגור, בכניסה לא הורשה להכנס לאחר שלא זוהה, גם לאחר שאמרו לסדרנים כי מדובר באדמו"ר, המבוכה היתה גדולה. 

חתנו של הגרמ"ד סולובייצ'יק זצ"ל מבריסק, הגאון רבי נחמיה קפלן, שרעייתו נפטרה ל"ע, התארס השבוע עם גברת מבורו פארק. השדכן: רבי שעפסל פיין ר"מ בישיבת שינקר.

הכתב הפוליטי של 'בחדרי חרדים', אברהם פריינד, הסעיר השבוע את הרשת עם ציוץ קטלני נגד יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ אורי מקלב. עיתונאי חרדי שיורה ככה בתוך הנגמ"ש? לא מראה שכיח, ובטח לא בשנים האחרונות.

הציוץ הפך במהירות לשיחת היום במגזר. קבוצות וואטסאפ רתחו, טלפונים צלצלו, ועיתונאים חרדים ובכירי תקשורת.

ובסוף, כמו תמיד בביצה: גם סערות יודעות להיגמר. יממה אחרי הציוץ התקיימה סולחה לעיני כל בין אברהם פריינד ללשכת מקלב, בתיווכו של הדובר יהודה מנדלוביץ, שנחשב לידיד אמת של פריינד. כולם לחצו ידיים, החיוכים חזרו, והציוץ? נשאר בזיכרון.

באדיבות המצלםהפיוס ההיסטורי בין פריינד למקלבצילום: באדיבות המצלם

שמחה גדולה התקבלה ביום שישי ממש לפני סגירת המדור על אירוסיו של העיתונאי עקיבא נוביק מ'כאן 11' שנושע בערב הילולת בעל סגולת הערק אחר שנים רבות שהיה ברשימת מעוכבי הזיווג במגזר. לייבל'ה עוד זוכר את נוביק כתב נמרץ בידיעות אחרונות שלא פספס סקופ וכבר אז לא הבין לייבל'ה מדוע הוא לא מתארס, השבוע התקבלה התשובה. 

צילומסךנוביק חוגג אירוסיןצילום: צילומסך

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע השבוע למסעדת אנג'ליקה היוקרתית בירושלים שקיבלה את הכשר המהדרין של הרב רפאל מנת. נתניהו נכנס למסעדה והתקבל בכבוד גדול על ידי הסועדים והלקוחות שסוף סוף זוכים לאכול במסעדה בכשרות מהדרין.

נתניהו במסעדה צילום: באדיבות המצלם

מי שהגיע השבוע למעונו של הגאון הינוקא הוא איש התקשורת הבכיר ישראל כהן שנצפה עם בנו ארי בקודש פנימה. כהן שכידוע חקר אחר הינוקא רבות יצא המום מהפגישה. לייבל'ה זיהה עוד אשת תקשורת גדולה שהייתה במקום ועמדה בתור להתברך.

באדיבות המצלםישראל כהן בקודש פנימה אצל הגאון הינוקאצילום: באדיבות המצלם

מינוי דרמטי השבוע בעולם התקשורת החרדי. ערוץ 2000 הודיע על הצטרפותו של איש התקשורת אבי רוזן להנהלת הארגון. רוזן, שניהל למעלה מעשור את קבוצת קול חי, יוביל את תחומי התקשורת, האסטרטגיה והפיתוח של ערוץ 2000.

באדיבות המצלםאבי רוזן בערוץ 2000צילום: באדיבות המצלם

עוד מינוי דרמטי השבוע, דובר ש"ס אשר מדינה הודיע השבוע כי יועץ התקשורת יוני אוחנה, ששימש עד כה כדוברו של השר מרגי, מצטרף למערך הדוברות של ש"ס לדבריו: "אצלנו בש"ס מי שמוכשר מתקדם. נביא יחד את דבר התנועה". לייבל'ה זוכר את אוחנה עוד כשפרץ בראיון הבלעדי שהעניק לפודקאסט 'זכרון מוישה' שם חשף את המתכונים הסודיים להכנת אוכל לשבת, תוך כדי האזנה לפודקאסט של מורן אזולאי.

באדיבות המצלםאוחנה מקבל את תפקידו החדשצילום: באדיבות המצלם

את שלומי פולק מנכ"ל החברה הכלכלית של בני ברק ראה לייבל'ה משנע את רבני בני ברק הרב לנדא והרב רוזנבלט בעת ביקור הרבנים במתחם הסופרים לעקוב אחר הקמת העירוב. במהלך הסיור, עמדו הרבנים על כל פרט ופרט בתוואי השטח המורכב, תוך שהם מורים על המיקומים המדויקים להצבת עמודי העירוב והקפדה על צורת הפתח כדת וכדין, כדי להבטיח עירוב מהודר.

באדיבות המצלםשלומי פולק מוביל את רבני בני ברקצילום: באדיבות המצלם

ואילו מחזיק תיק התברואה והמשנה לרה"ע ב"ב עקיבא שטרן נצפה השבוע בהתייעצות ממושכת אצל רבני העיר.

באדיבות המצלםשטרן אצל רבני העירצילום: באדיבות המצלם

מי שהגיע השבוע לישראל היה הנגיד ר' יואלי לנדא שחגג ותיזז בין חתונות גור וויז'ניץ, לאחר שבא מחתונת גור לחתונת ויז'ניץ בבני ברק נכנס למסעדה הכי טעימה - קורניק מוכן ומזומן ברחוב חזון איש וקנה את המאכל הקבוע  - שניצלים של קורניק שאי אפשר לוותר עליהם.

באדיבות המצלםיואלי לנדא בקורניקצילום: באדיבות המצלם

במהלך הביקור ההיסטורי של אדי רמה של ראש ממשלת אלבניה בישראל עקב לייבל'ה וראה כי ראש הממשלה של המדינה המוסלמית הגיע עם שיירה מאובטחת לבנייני הרבנות הראשית בכניסה לירושלים. מה שהתברר לאחר מכן שאת ביקורו בישראל פתח בלשכת הראשון לציון, הגר"ד יוסף. כאשר מי שהוביל את הביקור הוא האסטרטג אליהו ארנד.

באדיבות המצלםארנד וראש ממשלת אלבניהצילום: באדיבות המצלם

ביציאתו מהביקור במקום, ראש ממשלת אלבניה אף נעמד לתמונה משותפת יחד עם רמ"ט מנכ"ל הרבנות הראשית, מתנאל נוגאוקר.

באדיבות המצלםמנגאוקר עם ראש ממשלת אלבניהצילום: באדיבות המצלם

שידוך משמים כזה לייבל'ה עוד לא נתקל: הרב אלי דויטש נאמן ביתו של המשפיע הגה"צ רבי אלימלך בידרמן אירס השבוע את בנו עם בתו של הרב ישראל פוקס מבית שמש, מפיק סרטוני החיזוק היומיים מתורת המשפיע ר' מיילך המופצים למאות אלפים מידי יום. לייבל'ה יודע לספר כי הכלה עצמה משתתפת בעריכת הסרטונים כמו כל המשפחה ועוסקת בזיכוי הרבים להפצת דברי החיזוק של המשפיע.

באדיבות המצלםהווארט במשפחות דויטש - פוקסצילום: באדיבות המצלם

אפרופו הרב בידרמן, הגבאי והנאמן הראשי הרב יוסל דייטש האח של של ר' אלי נהיה ראש כולל 'בת עין' בכולל חדש שהוקם באחרונה. לייבל'ה שולח הצלה גדולה בכולל החדש.

השבוע גם המריאו רבים וטובים למרוקו להילולא הגדולה של רבי יצחק דמן טולאל בעל סגולת הערק. במסע הקודש ר' אברשה אוחיון מגדולי העסקנים לטובת עולם התורה הספרדי יחד עם קבוצת החסד הגדולה. השתיה החריפה לא נגמרה כמו בנס חנוכה.

באדיבות המצלםאברשה והמשתוקקים במרוקוצילום: באדיבות המצלם

בהמשך ראה לייבל'ה את אברשה בפסגת שלום מדינית רצינית מול הרי מרוקו.  

באדיבות המצלםפסגת שלום מדינית צילום: באדיבות המצלם

זמן קצר לפני שכולם נסעו למרוקו, הסמנכ"ל במשרד לשירותי דת צורי פורת זכה לברכה מהאדמו"ר רבי יחיאל אבוחצירא מרמלה.

באדיבות המצלםהסמנכ"ל ורבי יחיאלצילום: באדיבות המצלם

נס גדול השבוע בפולין. ר' יצחק וינבאך מנהל הכנסת אורחים בעיירת לעלוב והצלם ארי קופרשטוק שתיעד את ההילולא הגדולה ניצלו בנס מתאונה בדרכם לשדה התעופה.

באדיבות המצלםהנס של וינבאך וקופרשטוקצילום: באדיבות המצלם

בדרך חזור מפולין, נצפו אבי תנועת הקירוב הגרי"ד גרוסמן ונאמנו הרל"ש נתן גרוסמן מנהלים את המוסדות בשלט רחוק, רגע לפני שהמטוס המריא.

באדיבות המצלםהרב גרוסמן ונכדוצילום: באדיבות המצלם

עוד בפולין לייבל'ה ראה את בן האדמו"ר מויז'ניץ בית שמש בדרך ללעלוב ומשם חזרה לחתונה בחצר החסידות. 

באדיבות המצלםבן הרבי מויז'ניץ בדרך ללעלובצילום: באדיבות המצלם

בפריז שבצרפת לייבל'ה ראה את צמרת עולם התורה שהגיעה לבר מצווה לבנו של הנגיד ג'וקאים כהן, ביניהם רבנים ראשי ישיבות והמון זמרים. 

עוד מי שנצפה בפריז כשהוא לא מוותר על הצוואה של אביו הוא היועץ האסטרטגי יום טוב ביכלר שנמצא בשנת האבל על אביו ז"ל הוא חיפש מניין ומצא בבית הכנסת חב"ד ברובע 16 שם עבר לפני העמוד.

יום טוב ביכלר חזן בחב"ד פריז צילום: ל.א

מי שנכח השבוע בירושלים ראה שיירות ומשלחות רבות של אנשי חו"ל. מתברר כי משרד התפוצות אירח כנס גדול בהשתתפות אלפי משתתפים מכל העולם לכינוס נגד האטישמיות. אורחי הכבוד היו ראש ממשלת אלבניה שכבר הוזכר לעיל, אדי רמה שביקר ביקור היסטורי בישראל, וכן בניו של נשחא ברזיל לשעבר. אורח נוסף היה שר המשפטים של ארגנטינה אותו רואים בתיעוד יחד עם שגריר ארגנטינה בישראל הרב שמעון אקסל ואחניש, הרב אוריאל הוסני מרבני ארגנטינה והאסטרטג אליהו ארנד.

באדיבות המצלםבכינוס נגד האנטישמיותצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה הגיע גם לחתונה הגדולה שנערכה ביום שני בערב לבנו של ראש העירייה בבית שמש, שמואל גרינברג באולמי האחוזה. חברי הסיעה החסידית ישעי' ויסמן ואברהם נחמן פרנקל הרימו לחיים יחד עם צבי פרנקל אחראי מרכז 'לטובת', בבר המשקאות החסידי, מי שנפקד מהלחיים זה יו"ר הסיעה שמעון גולדברג ששהה בזמן החתונה במטוס בדרך חזרה מז' שבט בלעלוב שבפולין.

באדיבות המצלםחברי הסיעה החסידית בלחייםצילום: באדיבות המצלם

אך שימען גולדברג מסר נפש כפשוטו ולאחר חצות הגיע היישר משדה התעופה להשתתף בשמחת החתונה. 

באדיבות המצלםגולדברג מגיע אחרי חצות לחתונהצילום: באדיבות המצלם

בחתונה ראה לייבל'ה מפגש פסגה בין כל המפיקים של המגזר, נטע לוין, עוזר דרוק ושלום וגשל שמתכננים בקרוב משהו גדול שעוד לא נחשף וטרם ברור האם ייחשף לציבור. 

איציק בנזימןנטע לוין, עוזר דרוק ושלום וגשלצילום: איציק בנזימן

חיבור מעניין ראה לייבל'ה בחתונה, בין ראש העירייה במודיעין חיים ביבס, ידידיה לאו ומנכ"ל 'מזור' נחום פראנק שממשיך לעשות חיל בתחום הרפואה ומנגיש את הייעוץ הרפואי לרבבות כפשוטו.

באדיבות המצלםביבס, לאו ופראנקצילום: באדיבות המצלם

מי שהתחתן ביום רביעי בערב הוא יועץ התקשורת רפי פרלשטיין שלרגל נישואיו השניים החל לגרוב גרביים לבנות בשבת וגם במעמד החופה כמו חסיד קרעטשניף מהמנין.

באדיבות המצלםפרלשטין והקולקציה החדשהצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה כמובן, הגיע לחתונה כפי שתוכלו לראות בקישור כאן וראה את כל המי ומי שהגיעו עד מעלה אדומים. שבת שבע ברכות נחגגה בבודפשט שבהונגריה בהשתתפות החברים הטובים. 

בשמחת שבע ברכות בוטיק לבנו של ר' אברהם גד מנדלסון בעלי רשת 'ברודווי' הלבשה חסידית ראה לייבל'ה את ח"כ יצחק גולדקנופף נושא נאום מרגש על השמחה הגדולה. 

באדיבות המצלםגולדקנופף עם מנדלסוןצילום: באדיבות המצלם

מי שהגיע רגע אחרי שר' יצחק יצא, היה הרב אליקים שטארק מבעלזא. כל ניסיון לעשות מפגש בין השניים לא צלח. 

באדיבות המצלםשטארק עם מנדלסוןצילום: באדיבות המצלם

את מזכיר סיעת יהדות התורה המיתולגי אמיתי שולמן ראה השבוע לייבל'ה בהכנות לקניות לשבת בקניון רמות בירושלים.

באדיבות המצלםשולמן בקניות רמותצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה ראה את יעקב הרשקוביץ החרדי של ישראל היום בשיחה צפופה עם ח"כ יצחק גולדקנופף שבהוראת רבותיו הצביע נגד תקציב המדינה. גולדקנופף נתן לאחר מכן ראיון לוחמני להרשקוביץ נגד חוק הגיוס שגרם לסערה גדולה. 

באדיבות המצלםהרשקוביץ עם גולדקנופףצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה גם ראה את יענקי פרבר כתב החוץ שלנו שגם מסקר את הבריאות, פרבר נצפה בריכוז רב לצד אלישיב הראל כתב בריאות בגל"צ, בתדרוך כתבי בריאות בחמ"ל הלאומי של משרד הבריאות בחולון.

באדיבות המצלםפרבר ואלישיב הראלצילום: באדיבות המצלם

כמנהגו הקבוע לשמרטף את ילדיו, נצפה השבוע מוטי כהן ממעדני זהבה-לאונג' בפארק מרום נווה ברמת גן בפינה מעניינת יותר לילדים.

באדיבות המצלםמוטי כהן בייבי סיטרצילום: באדיבות המצלם

את הצלם החסידי ניסן ב. מארה"ב ראה לייבל'ה מקבל ברכה מהאדמו"ר מתולדות אהרן בציון רבי מאיר בעל הנס בטבריה.

באדיבות המצלםניסן ב. מקבל את ברכת הרביצילום: באדיבות המצלם

את איש החסד ועולם התורה הרב לייזר ברנד מפלטבוש ראה השבוע לייבל'ה בביקור אצל הצדיק מבני ברק רבי אברהם הומינר.

באדיבות המצלםהרב ברנד מתברך מהרב הומינרצילום: באדיבות המצלם

בבית המדרש של טענקא בארה"ב ראה לייבל'ה את הגאון רבי נחום שלמה עוזר שטרן ר"י באר ישראל ניגש לפני העמוד כחיוב על אביו המקובל הגרד"ח שטרן זצ"ל. לייבל'ה שמע שהבן ממשיך את אביו בכל מה שקשור להסרת עין הרע ועוד. 

באדיבות המצלםהרב שטרן חזן בטענקאצילום: באדיבות המצלם

בעיצומו של השלג הניורקי ביום ראשון, למחרת הדינר השנתי שנערך בקרלין סטולין בארה"ב, פגש לייבל'ה בסופר התורני וסגרה"ע מודיעין עילית הרב טוביה פריינד, עם מנכ"ל מוסדות קרלין הרב משה שפירא. השניים נראו מרוצים ושמחים. לייבל'ה הסתפק אם השמחה היא מהצלחת הדינר או מהשלג הנערם. מה שבטוח השניים היו מרוצים, שהשלג המתין עד ראשון בבוקר, כך שהדינר לא הופרע והסתיים בהצלחה מרובה.

באדיבות המצלםפריינד ושפירא בשלגצילום: באדיבות המצלם

הצלם משה גולדשטיין התרגש מאוד מאוד מהשלג הכבד בארה"ב בעת ביקורו במקום שם הוא מתעד את רבו הרבי מצאנז במסעו. 

הצלם משה גולדשטיין בשלג צילום: באדיבות המצלם

גם הצלם אברומי ברגר שתיעד את התמונה של זקני בעלזא צועדים בשלג במסירות לתפילה במנין לא טמן ידו בשלג. 

באדיבות המצלםאברומי ברגר בשלגצילום: באדיבות המצלם

ומי שנמלט מהשלג הוא העסקן הידוע לבית סקווירא, הרב אברהם הערש אייזנברגר, שנראה בתמונה בסמוך לאדמו"ר מבאבוב - 45 באריזונה שם שוהה למנוחה. 

באדיבות המצלםהעסקן מסקווירא באריזונהצילום: באדיבות המצלם

אם את ראש העיר מודיעין עילית יעקב גוטרמן לא מחליפים עשרות רבות בשנים, אז לפחות דברים אחרים בעיר. עיריית מודיעין עילית הוציאה מכרז לתפקיד מהנדס העיר. ומי שרוצה פרטים ותיאור על התפקיד המלא, נדרש לבדוק באתר העירייה. למה לא גם בפקס?  בכל אופן, מועד אחרון להגשת מועמדות ב- 10/2/26.

באדיבות המצלםהמכרז במודיעין עיליתצילום: באדיבות המצלם

האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק בירך השבוע את יו"ר ארגון 'לב מלכה' הרב אהרון ליב אברמן על העשייה הברוכה שפועל למען ילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם.

באדיבות המצלםאברמן מתברך אצל הרבי מתולדות אברהם יצחקצילום: באדיבות המצלם

פינת שלא תדעו עוד צער

לייבל'ה שולח תנחומים לעסקן הרפואי הרב יהודה רוט ממנהלי מוסדות בעלזא ומחשובי עסקני בעלזא בבני ברק על פטירת אמו ע"ה בשיבה טובה. יו"ר אגודת עזרא למרפא הרב אלימלך פירר הגיע לנחם את ותיק המתנדבים באגודה. 

באדיבות המצלםהרב פירר מנחם את הרב יהודה רוטצילום: באדיבות המצלם

פינת המזל טובים השבועית

ברכת מזל טוב לח"כ ינון אזולאי יו"ר סיעת ש"ס לרגל היותו סבא בפעם הראשונה עם הולדת נכדו הגדול בשעה טובה, בן לבנו האברך הרב דוד אזולאי.

ברכת מזל טוב לאיש הפוליטי של מרכז חסידי ויז'ניץ העסקן שלמה גרינברגר מקורבו של הרבי מויז'ניץ לרגל שמחת אירוסי בנו בכורו בשעה טובה. גרינברגר הגיע היישר מהשידוך לכפר ויז'ניץ באילת שם המשיך בתיאומים האחרונים יחד עם המפיק אליעזר וייס שהיה קמב"ץ האירוע. 

באדיבות המצלםגרינברגר באוהל הענק בכפר ויז'ניץצילום: באדיבות המצלם

ברכת מזל טוב לר' משה יוסף צימעט משב"ק האדמו"ר מתולדות אהרן, לרגל שמחת נישואי בתו עם בן הרה"ג רבי יהושע יורוביץ מו"ץ בהעדה החרדית, שייערך ביום שלישי הקרוב באולמי אור החיים ברחוב יואל בירושלים, כמו"כ מזל טוב כפול לרגל הולדת הנכד למשב"ק, בן לבנו אברומי צימעט.

ברכת מזל טוב לר' אלימלך גוטפריינד משב"ק האדמו"ר מנדבורנה לרגל אירוסי בנו מוישי, בשעה טובה ומוצלחת. 

ברכת מזל טוב לר' יואלי מושקוביץ משב"ק האדמו"ר מזוטשקא אמסנא לרגל שמחת אירוסי בנו בשעה טובה ומוצלחת. 

באדיבות המצלםבמעמד הלחיים אצל הרבי מזוטשקא אמסנאצילום: באדיבות המצלם

ברכת מזל טוב לאיש היח"צ איציק כץ לרגל שמחת הולדת הבן בשעה טובה ומוצלחת. 

באדיבות המצלםאיציק כץ והבייבי החדשצילום: באדיבות המצלם

ברכת מזל טוב לאיש התקשורת הוותיק אהרן נוראני לרגל שמחת אירוסיו בשעה טובה ומוצלחת. 

מזל טוב לזמר אהרון רזאל לרגל היותו לסבא. נקווה שהנכד ימצא את מקומו בבית המדרש.

ברכת מזל טוב לר' אהרן יורוביץ מעסקני חסידות תולדות אברהם יצחק לרגל שמחת הולדת הבן בשעה טובה ומוצלחת.

ברכת מזל טוב ליענקי ברוין מבעלי רשת היודאיקה "יוקרה שבעור" לרגל שמחת אירוסי בתו בשעה טובה ומוצלחת.

ברכת מזל טוב לגבאם של האדמו"רים בעבר ובהווה ושדרן של כמה קווי חסידויות וקול הציבור ר' יצחק וינגרטן לרגל שמחת הולדת בנו בשעה טובה ומוצלחת. 

ולסיום המדור, אקספו הבנייה בארנה שכבש את המגזר החרדי

לייבל'ה עשה את דרכו ברביעי בבוקר לירושלים שם ב'אקספו הבניה החרדי' בהיכל ארנה ראה לייבל'ה את שגריר פנמה עזרא כהן וח"כ יואב בן צור יחד עם יו"ר 'מלאכתם' יחזקאל קליין מסיירים בין הדוכנים.

באדיבות המצלםהשגריר ובן צורצילום: באדיבות המצלם

במרכז האקספו התקיים 'פאנל הפילנתרופים' בהשתתפות: רפאל וואהל שהנחה את הפאנל, איל הנדל"ן החרדי שלמה ברונר, יו"ר קרן עולם התורה הנגיד הרב ראובן וולף יחד עם המיליארדר הרב אהרון מרגלית, היזם מוטי בן משה בעל חברת 'הריבוע הכחול' ויו"ר מלאכתם הרב יחזקאל קליין.

באדיבות המצלםהפאנל של הפילנתרופיםצילום: באדיבות המצלם

לכל מקום שלייבל'ה פנה כולם הפנו אותו למתחם האקווריום שהיזם דודי אייזנבך מ'אייזנסטייט' - הקים במרכז האקספו, הצגה אמיתית, ומה שלייבלה הכי אהב, שזה המקום הכמעט יחיד שיכלו להתרווח על כורסת עור או לשבת על שולחן עבודה מסודר - ולעשות עסקים באמת. לא סתם האורחים לא הסכימו לזוז משם. לייבל'ה יצא למנוחה קלה על קפה ועוגה להמשיך ליעד הבא.

הדוכן של דודי אייזנבך צילום: באדיבות המצלם

בהמשך תפס לייבל'ה שיחה מעניינת שקיים סגן שר התקשורת ישראל אייכלר וחבר מועצת העיר בית שמש ישעיה וייסמן יחד עם משה בלוך בעלי הום-לנד נכסים שמשווק כיום את הפרוייקטים היוקרתיים על ציר בר אילן ובקרית בעלזא.

באדיבות המצלםאייכלר וויסמן עם משה בלוךצילום: באדיבות המצלם

המולה גדולה של אנשים צדה את עיניו של לייבל'ה סביב הדוכן המרשים של 'נס פרויקטים' בהנהלת נתנאל סמט המתמחים בבניית דירות יוקרה בתי כנסת ומוסדות חינוך מא' עד ת', הסיבה להתאספות הוא הגימיק המטורף בחיפוש ע"י קידוח נקודה אדומה המוטמנת בתוך קיר והמוצא המאושר זכה במברגה יוקרתית, גם אישי ציבור והמארגנים של האקספו לא עמדו מנגד, לייבל'ה הצליח לתעד את ר"ע ביתר מאיר רובינשטיין ואת יו"ר מיזם 'זה מזה' וממארגני האקספו רפאל וואהל מנסים את מזלם.

באדיבות המצלםבדוכן של נס פרויקטיםצילום: באדיבות המצלם

ח"כ משה אבוטבול קיבל סקירה בדוכן של 'סיסקום' באקספו הבניה החרדי של מלאכתם  על פריצת הדרך בפתרונות המחשוב והאבטחה של סיסקום.

באדיבות המצלםאבוטבול בדוכן של 'סיסקום' צילום: באדיבות המצלם

בדוכן מערבא - קרית גת, נצפו  חבר מועצת העיר קרית גת הרב שמעון דייויס ויו"ר המינהלת בנצי ראקוב יחד עם יועץ ראש העיר קרית גת הרב יוסף מאיר פרוכטר.

באדיבות המצלםפרוכטר בדוכן של קרית גתצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה עבר לעוד מקום, שם ראה את מומחה הנדל"ן יעקב רייניץ יחד עם האסטרטג גרשון רוזנפלד ורפאל המלווה עשרות חברות שהציגו דוכנים. 

באדיבות המצלםרייניץ, גרשון רוזנפלד ורפאל וואהלצילום: באדיבות המצלם

בין כל הדוכנים באקספו, לייבל'ה שם לב שאחד גנב את הפוקוס, חברת גני טל, מעצמת הנדל"ן, שהגיעה לאירוע כשהיא כבר על הגל מפרסום מקדים בולט במגזין ועד דוכן מפואר.  אבל מה שהכי תפס את לייבל'ה היה דווקא הבחירה שלהם לתת את מרכז הבמה בדוכן ובשלל הפרסומת לעשרות בעלי עסקים מהמגזר החרדי שעובדים איתם לאורך השנה. כך נראית אימפריית נדל"ן שמחוברת לשטח.

פרויקט גני טל באקספו צילום: באדיבות המצלם

בשולי האקספו ראה לייבל'ה קבינט מצומצם יחד עם רמ"ט ח''כ פרוש שימי בלוי ושרוליק פרנקל הרל"ש של סגר"ע צחי ברים יחד עם איש היח''צ חיים גרינבוים ואיש והאסטרטגיה מנדי ויינר.

באדיבות המצלםהיועציםצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה, לא יכל שלא לפספס את ההפקה של חברת היזמות "עתידור" שלקחה חסות ראשית על השער הענק בכניסה, בטקס הפתיחה החגיגי נראה ח"כ מאיר פרוש גוזר את הסרט לצד הנהלת החברה, כשלאחר מכן צוות עתידור תפס צילום משותף עם ראש העיר בני ברק חנוך זייברט והמנכ"ל ישראל אירנשטיין, על רקע השלט העירוני שקיבל את פני האורחים.

באדיבות המצלםזייברט ואירנשטיין בעתידורצילום: באדיבות המצלם

גם בדוכן המרשים של שמואל חסקלסון - מהנדס ושותף במשרד חסקלסון&הופמן, ראה לייבל'ה שם הוא הציג את תפיסת התכנון שממקמת אותו כאחד השמות החמים בענף. בין האחמי"ם שהגיעו לבקר נצפה גם היזם והאדריכל דודי ברין יו"ר קבוצת בינגו נדל"ן שלייבל'ה שמע כי בימים אלו חברתו בונה ומקדמת למעלה מ5000 יח"ד ברחבי העיר ירושלים.

הדוכן של שמואל חסקלסון צילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה שהסתובב בין הדוכנים באקספו בארנה, תפס את מנכ"ל משרד השיכון יהודה מורגנשטרן, בביקור בדוכן של קבוצת מאיר כהן כשהוא מתרשם משלל הפרויקטים הבלתי נגמרים של ענקית הנדל"ן.

באדיבות המצלםיהודה מורגנשטרן אצל מאיר כהןצילום: באדיבות המצלם

ועל אף העבודה הקשה במשך כל היום בקבלת אלפי לקוחות ומתעניינים חדשים, ראה לייבל'ה עם  סיום האקספו את צוות 'נס פרויקטים' לא מוותרים על הלימוד היומי במסגרת ר' משה'ס שיעור, וכל חברי השיעור הגיעו למתחם עם גמרות והתיישבו ללמוד לצד הקיר המחורר, מי ששם הכל בצד והצטרף לשיעור הוא רפאל וואהל.

באדיבות המצלםיושבים ולומדיםצילום: באדיבות המצלם

בסיום 'אקספו הבניה' התיישבו האנשים שמאחורי הצלחת הענק לתמונה משותפת - ניהול ושיווק: מיזם 'זה מזה' - רפאל וואהל, ישראל לוינגר וחיים פרידמן, הובלה וביצוע: ארגון 'מלאכתם' - הרב יחזקאל קליין והרב יצחק פנחס טווערסקי, הפקה: מוטי בוקצ'ין - בולדוזר הפקות, אסטרטגיה וניהול קמפיין: יצחק קליין, יח"צ ותקשורת: אפרים איזק.

באדיבות המצלםהאנשים מאחורי האקספוצילום: באדיבות המצלם

לייבל'ה לייבלה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}