× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה תמוז התשפ"ו
10.07.2026
ברקע המו"מ

כוננות במזרח התיכון: ארה"ב מפנה את אנשיה מביירות, מסרים מאיימים מטהרן

הסלמה או עסקה? בזמן שאיראן נערכת להשיב להצעה האמריקנית בנושא הגרעין, דיווחים על פינוי עובדים דיפלומטיים מלבנון ורמזים מכיוון סביבת טראמפ מעלים את מפלס המתח | במקביל: הסטודנטים באיראן יוצאים לרחובות זה היום השלישי

כוננות במזרח התיכון: ארה"ב מפנה את אנשיה מביירות, מסרים מאיימים מטהרן
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק / עיבוד בחדרי חרדים

המתיחות במזרח התיכון עולה שלב, לקראת אפשרות של תקיפה אמריקנית באיראן. בעוד שבוושינגטון ובטהראן נערכים לסבב המשא ומתן שיערך ביום חמישי בז׳נבה, בשטח גוברת הדריכות וההיערכות לאפשרות של הסלמה.

על פי מקורות לערוץ החדשות הלבנוני LBCI, שגרירות ארה"ב בביירות פינתה היום עשרות מעובדיה דרך נמל התעופה רפיק אל-חרירי, "כצעד מנע בשל ההתפתחויות האזוריות הצפויות". לפי הדיווח, ייתכן ובהמשך תצא הודעה רשמית מטעם השגרירות.

את הדברים אישר בהמשך בכיר במשרד החוץ האמריקני שהודיע כי ארה"ב הורתה על יציאתם מלבנון של עובדי ממשלה שאינם חיוניים ושל בני משפחותיהם משגרירות ארה"ב בביירות.

לדבריו, ההחלטה התקבלה בעקבות הערכת מצב ביטחונית מתמשכת. "בהתבסס על הערכת המצב העדכנית שלנו, קבענו כי נכון לצמצם את הנוכחות שלנו לכוח אדם חיוני בלבד", אמר.

עם זאת, השגרירות האמריקנית בביירות אינה נסגרת. צוות ליבה יישאר במקום, והפעילות הדיפלומטית תימשך במתכונת מצומצמת. "מדובר בצעד זמני שנועד להבטיח את ביטחון אנשינו, תוך שמירה על היכולת להמשיך לפעול ולסייע לאזרחי ארה"ב", הדגיש הבכיר.

במקביל לדריכות, באיראן נרשם היום השלישי ברציפות של מחאות באוניברסיטאות בטהראן ובערים נוספות. היום הצטרפו גם סטודנטים מהאוניברסיטה באספהאן, מה שמרחיב את היקף ההפגנות. ברשתות החברתיות מופצים סרטונים ותיעודים מהקמפוסים, בעוד הרשויות באיראן מנסות לצמצם את היקף הסיקור.

לגל הדיווחים הצטרף ציוץ של הנשיא דונלד טראמפ, ששיתף סרטון של הפרשן השמרני מארק לוין הקורא להפלת המשטר האיראני. גם העיתונאית השמרנית והמקורבת לטראמפ, לאורה לומר, כתבה: “בואו נגיד שהיום הולך להיות יום מעניין מאוד”. לכאורה ייתכן שמדובר באמירה בהקשר פוליטי אמריקני פנימי, אולם ברשת עוקבים בדריכות אחר כל רמז או מסר, גלוי או מרומז, מהזירה האמריקנית.

מוקדם יותר דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית פארס, בציטוט מקורות בעומאן, כי עלי לאריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, צפוי להגיע מחר למסקט ולהעביר את התשובה האיראנית להצעה האמריקנית במסגרת שיחות הגרעין.

עומאן משמשת בשנים האחרונות כמתווכת בין וושינגטון לטהראן, והגעתו של לאריג’אני עשויה להעיד כי חרף הרטוריקה הקשוחה, הערוץ הדיפלומטי עדיין פתוח.

דובר משרד החוץ האיראני, נאסר בקאא’י, התייחס היום לאפשרות של פעולה צבאית ואמר: "אני סבור שאין דבר כזה תקיפה מוגבלת. מעשה תוקפנות ייחשב כמעשה תוקפנות נקודה, וכל מדינה תגיב למעשה כזה כחלק מזכותה הטבעית להגנה עצמית - ובאופן עוצמתי. וזה מה שאנחנו נעשה".

בהמשך הוסיף: "אם זה יוביל למלחמה - אלה הלוחמים שלנו שיגיבו. הכוחות הצבאיים שלנו ערוכים בעיניים פקוחות 24 שעות ביממה להגן על קיומה של איראן. כפי שאמרנו תמיד - לא ניכנע לאיומים. בזמן שאנחנו נמצאים בחדר המו”מ - דווקא אז הכוחות הצבאיים שלנו יהיו דרוכים וערניים יותר להתפתחויות".

איראן לבנון ארצות הברית (ארה"ב) מארק לוין דונלד טראמפ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}