× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ז סיון התשפ"ו
12.06.2026
סקר חדש

בקרב יהדות ארה"ב: יותר משני שלישים תומכים במלחמה

סקר של JPPI בקרב יהדות ארה"ב: 72% מעריכים שטראמפ התכוון לצאת למלחמה בכל מקרה, ולא בגלל שכנוע של נתניהו

בקרב יהדות ארה"ב: יותר משני שלישים תומכים במלחמה
פעילות חיל האוויר צילום: דובר צה"ל

סקר בזק חדש של המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) מצביע על תמיכה רחבה בקרב יהודי ארה"ב בהחלטת הנשיא טראמפ לפתוח במלחמה נגד איראן. עם זאת, לצד התמיכה במהלכים הצבאיים, חלק משמעותי מהמשיבים מביע חשש מהשלכות המלחמה על מעמדה של ישראל בארצות הברית ועל רמת האנטישמיות.

על פי הממצאים, 68%  מהמשיבים הביעו תמיכה בהחלטה לצאת למלחמה, אל מול רבע (26%) המתנגדים לה. רמת התמיכה במלחמה משתנה עפ"י הזהות האידיאולוגית – בקרב מאד שמרנים, התמיכה היא של 100%. גם בקרב אנשי המרכז, התמיכה גבוהה, ועומדת על 88%. בקרב מי שמגדירים עצמם מאד ליברלים, יש 62% שמתנגדים למלחמה.

מה צריך להיות היעד המרכזי? חיסול הגרעין, הטילים ותשתיות הטרור

הסקר בחן גם מה לדעת המשיבים צריך להיות היעד המרכזי של המלחמה. לפי הנתונים, 58% מהמשיבים סבורים כי המטרה המרכזית של המלחמה צריכה להיות חיסול תוכנית הגרעין של איראן, מערך הטילים שלה ותמיכתה בארגוני טרור. זאת האפשרות המובילה בכל הקבוצות האידיאולוגיות. רק קצת יותר מרבע מהמשיבים, 27%, תומכים ביעד השאפתני יותר של שינוי המשטר בטהראן.

רוב המשיבים: טראמפ לא נזקק לשכנוע של נתניהו

שאלה נוספת שנבחנה בסקר נגעה למחלוקת ציבורית שעלתה בפרסומים שונים - האם היוזמה למלחמה באיראן הייתה של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, או שמא ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הוא ששכנע אותו לצאת למהלך. עפ"י ממצאי הסקר, 72% מהמשיבים סבורים כי טראמפ התכוון לצאת למלחמה מלכתחילה ונזקק למעט מאוד שכנוע. רק 14% מאמינים שנתניהו הוא ששכנע את טראמפ לצאת למלחמה.

חשש מפגיעה בתדמית ישראל בארצות הברית ומעלייה באנטישמיות

לצד התמיכה במלחמה עצמה, הסקר מצביע גם על חשש ניכר בקרב יהודי ארה"ב מהשלכות המלחמה על תדמיתה של ישראל. 45% מהמשיבים סבורים שהמלחמה אכן תפגע בתדמית ישראל בארה״ב. כשליש (32%) סבורים שלא יהיה שינוי, ו-10% סבורים שהתדמית אפילו תשתפר.

בקרב מי שמגדירים את עצמם ליברלים נרשמה הערכה פסימית במיוחד: 72% מהמאוד ליברלים ו-64% מהנוטים לליברלים סבורים שתדמית ישראל תיפגע.
לעומת זאת, ככל שנעים לכיוון המרכז והשמרנים – התמונה משתנה: בקרב המרכז ההערכה הרווחת (48%) היא דווקא שלא יחול שינוי משמעותי בתדמית ישראל בארה״ב.

בקרב המחנה השמרני עולה גם שיעור המשיבים הסבורים כי המלחמה עשויה לשפר את תדמית ישראל: בקרב הנוטים לשמרנים 17% מעריכים שתדמית ישראל תשתפר, ובקרב מאוד שמרנים שיעור זה עולה לכמעט שליש מהמשיבים (29%). עפ"י ממצאי הסקר, 52% מהמשיבים סבורים שהמלחמה תוביל לעלייה ברמת האנטישמיות בארה״ב. כשליש מהמשיבים, 33%, מעריכים שלא יחול שינוי משמעותי ברמת האנטישמיות.

בשאלה זו אין הבדלים גדולים בין הזרמים הדתיים השונים. בכל הקבוצות כמעט ואין משיבים הסבורים שהמלחמה תוביל לירידה באנטישמיות. 

מנכ"ל JPPI (המכון למדיניות העם היהודי), ד"ר שוקי פרידמן: ״תוצאות הסקר מלמדות שגם במלחמת ״שאגת הארי״ רוב גדול של היהודים בארצות הברית מתייצבים מאחורי ישראל. הרוב גם רואה עין בעין עם ההנהגה הישראלית את מטרות המלחמה. עם זאת, ראוי שהמנהיגים הישראלים יטו אוזן לחששות של יהודי ארה״ב באשר למעמדה של ישראל שם. השותפות חסרת התקדים בין ארה״ב לישראל בשדה הקרב צריכה להיות מתורגמת גם לשדרוג מעמדה של ישראל, ואולי גם הזדמנות להחזיר את התמיכה בישראל להיות נושא שלא מפלג את הפוליטיקה האמריקאית אלא מאחד אותה״.

עקבו אחרינו ב-News
איראן דונלד טראמפ ארצות הברית (ארה"ב) בנימין נתניהו מבצע שאגת הארי
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}