לייבל'ה: כך נחשפו בעולם שהרב הראשי לא חוסל על ידי האיראנים
והשבוע בלייבל'ה: חשיפת המטא-דאטה שהפריכה את השמועות על חיסול הרב הראשי והסולחה הגדולה שנרשמה • הדרמה בערד וההוקרה שקיבל בבצ'יק • חתונת השנה של מוטי דייטש והאורחים שהגיעו כפי ההנחיות למרות המלחמה • וגם: סלפי נדיר בשיא הלחץ של ערב החג • המדור השבועי
- לייבלה
- ח' ניסן התשפ"ו
לייבל'ה מתוכנן לחג הפסח אחרי שקיבל דיס-אינפורמציה על סיום המלחמה. הפעם יותר מתמיד, לייבל'ה יודע שליל הסדר השנה יהיה מפרך; מאות אלפי ילדים לא יודעים 'מה נשתנה' עקב ביטול הלימודים. לייבל'ה הכין את עצמו לליל סדר ארוך בתור גננת ומלמד בחיידר, כדי ללמד את ילדיו.
אחרי הסולחה - נראה כי הקשר בין בכיר האסטרטגים החרדים יענקי ביכלר להרב הראשי הגאון רבי קלמן בר נהיה חזק מתמיד. השניים נצפו לאחרונה בפגישות ואירועים מסתודדים באריכות.
ביכלר עם הרב הראשיצילום: באדיבות המצלםאפרופו הרב הראשי - סיפור דרמטי שלייבל'ה חושף השבוע קשור לחגיגות האיראנים וכלי תקשורת בעולם על "חיסולו" של הרב הראשי לישראל, הגאון רבי קלמן בר. בעוד ראש הממשלה נתניהו הכחיש את חיסולו בסרטון בבית קפה, הרב הראשי נחשב למחוסל עדיין בקרבם.
ההודעה על החיסולצילום: צילומסךבעקבות כך, מחלקת בדיקת עובדות בסוכנות 'רויטרס' לא ויתרה לתקשורת שדיווחה על חיסולו של הרב הראשי, והם נתקלו בציוץ של הפרשן החרדי הבכיר ישראל כהן שצייץ תיעוד של הרב הראשי בשמחת אירוסי נכדת ח"כ משה גפני. כתב הסוכנות פנה לפרשן ישראל כהן שיאמת לו את הדברים באופן סופי, לאחר שהם נחשפו למספר פוסטים שטוענים שהרב בר נהרג על ידי האיראנים בהפצצה ב-13 במרץ, אך הם מצאו עדות שזה לא נכון אחרי התמונה שפורסמה ברשת X ב-16 למרץ, שמראה אותו בשמחה של משפחת גפני. כהן מיהר לאשר ואף שיגר להם את המטא-דאטה בכדי שיוכלו לאמת שהרב חי וקיים.
הציוץ שהוכיח שהרב חי וקייםצילום: באדיבות המצלםהזירה הקשה בערד, שבתחילה היה נדמה לרבים כי מדובר ב'אסון מירון 2', תפסה את מוטי בבצ'יק באירוע של חסידות נדבורנה ירושלים שנערך לטובת בית המדרש של החסידות בבית שמש, שם קיבל בצ'יק הוקרה מהאדמו"ר ולאחר מכן מיהר לבית האדמו"ר מגור ומשם לערד ומשם לעזרה לאות המפונים.
בבצ'יק בנדבורנה ירושליםצילום: באדיבות המצלםאת מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן ראה לייבל'ה השבוע בזירת הנפילה בערד, בבנייני מגורים של חסידי גור, יחד עם ראש העיר יאיר מעיין.
מורגנשטרן בזירה בערדצילום: באדיבות המצלםאת חבר המועצה הנמרץ יצחק גורדון ראה לייבל'ה בזירה הקשה בערד יחד עם אחיו היועץ החרדי אלעזר גורדון שהוזנק ככונן זק"א.
הגורדונים בערדצילום: באדיבות המצלםבכניסה לטיפול נמרץ ילדים בסורוקה ראה לייבל'ה בשעה של לפנות בוקר את היועץ הרפואי מ'אשכולות' יעקב שקול עם מנהל המגזר החרדי של כללית במחוז דרום בונים נאגל, כשנעליהם עדיין מלוכלכות מהבוץ בזירת הנפילה.
נאגל ושקול בסורוקהצילום: באדיבות המצלםהחתונה הגדולה של השנה, ואולי אפילו בשנים האחרונות, שמורה לחתן החשוב מוטי דייטש שנישא בשעה טובה ומוצלחת במרכז האירועים די סיטי בירושלים, אחרי שהאירוע הועבר מ'אמרלד' בבית שמש בגלל המלחמה. החתונה, שנחגגה בצמצום גדול תוך שמירת כל הנחיות פיקוד העורף, סחפה אליה בכמה שלבים את כל ה"מי ומי ומי".
בפתח החופה ראה לייבל'ה לחיצת יד היסטורית בין המפיק האגדי יעקב חיים מילר לבין מנכ"ל המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים ישראל דרעי, לצד סגר"ע ירושלים צחי ברים.
ישראל דרעי ומילרצילום: באדיבות המצלםבסעודת החתונה ראה לייבל'ה את צמרת 'שלומי אמונים': ח"כ מאיר פרוש, יוסי דייטש, ישראל פרוש, לצד עורך מגזין 'משפחה' אריה ארליך, חבר חדר של מוטי דייטש, שהגיע ממש סמוך ללידת בנו לחגוג בשמחה.
בכירי שלומי אמוניםצילום: באדיבות המצלםבהמשך ראה לייבל'ה שיחה בין איש התקשורת יענקי קצבורג מ'הפרגוד' לבין יו"ר משרד הפרסום 'בולטון פוטנציאל' הרב אברהם איסר בריסק.
קצבורג ובריסקצילום: באדיבות המצלםסלפי נדיר של מוישי פרוש, מנכ"ל 'המבשר', יחד עם איש העסקים יהודה וצלר, גם נצפה באירוע.
סלפי של פרוש ווצלרצילום: באדיבות המצלםבשיא האירוע התארגנה תמונה קבוצתית של בוגרי ישיבת 'נזר התורה' המעטירה בירושלים, שבראשות ראש הישיבה הגר"נ רוטשטיין, שבאו לחגוג עם חבריהם לספסל הלימודים.
תמונת מחזור בנזר התורהצילום: באדיבות המצלםעוד בחתונה ראה לייבל'ה את מנכ"ל אולם 'שמחת ירושלים' יחד עם הנגיד מעכי רוזנברגר המפורסם.
מעכי והמנכצילום: באדיבות המצלםועוד בחתונה של דייטש, לייבל'ה קלט תמונה יפה של האחים מבאיאן לבית פרזינד ברגע של חיוך על פניהם, שכנראה לא מש מפניהם בחיים.
האחים הקדושיםצילום: באדיבות המצלםבמרחב המוגן של הכנסת ראה לייבל'ה את ח"כ יעקב מרגי יחד עם העיתונאי אברהם פריינד וצוות העוזרים.
במרחב המוגן בכנסתצילום: באדיבות המצלםאת מ"מ ראה"ע בני ברק מנחם שפירא, שחיתן את בתו השבוע במתחם התת-קרקעי בביהמ"ד הגדול של ויז'ניץ, ראה לייבל'ה בבית המדרש של האדמו"ר מסאדיגורה שם אמר קדיש על אביו זצ"ל, כפי הנהוג ברוז'ין שלא נהוג לגשת לעמוד בחודש ניסן.
במאפייה של הרב קורניצר בבני ברק ראה לייבל'ה השבוע את הרב אלימלך פירר, יו"ר 'עזרא למרפא', כשהוא עוקב אחר אפיית המצות יחד עם הרב קורניצר והעסקן הרפואי הרב יהודה רוט.
פירר במאפייהצילום: באדיבות המצלםבעיצומו של שיעור שמסר הנגיד ר’ יחזקאל שפירא בביהמ”ד פשעווארסק בלונדון, ראה לייבל'ה מה זה תורה וגדולה במקום אחד. הנגיד הרב שלום דוב שטרן נראה כשהוא תורם בהצנע לכת ובעין יפה למגבית 'קמחא דפסחא' להרב הערשל גרוס, מזכירו של גאב"ד אנטוורפן הגה"צ רבי אהרן שיף, שהגיע ללונדון כמדי שנה לזכות את התושבים במצווה חשובה זו.
קמחא דפסחא באנטוורפןצילום: באדיבות המצלםוהשבוע נרשמה דרמה בענף התעופה: בזמן שאלפי נוסעים מגרדים את הראש מול סימן השאלה הגדול סביב הטיסות לארץ, בכירי ענף התעופה בארה״ב חגגו הלילה בחתונת שלום לייזר קיווק, מבכירי 'טורקיש איירליינס' וסוכן נסיעות גלובלי. פייבוש מכלוביץ, ארי אפל, ברוך שטיינמץ ועוד שורת בכירים נצפו רוקדים. על השאלה אם הטיסות יתבטלו – אף אחד לא יודע, העיקר שכולם רקדו.
בבית שמש ראה השבוע לייבל'ה את חבר הנהלת העיר מאיר שכטר כשהוא נערך לשיחה חשובה ב"טלפון האדום".
הטלפון האדום של שכטרצילום: באדיבות המצלםבירושלים נצפו באלי דייוויס יחיאל גבריאלוב מעיריית בית שמש עם פינחס קוביץ מהרשות החרדית.
גבריאלוב וקוביץצילום: באדיבות המצלםשבת גדולה ומרוממת נערכה לרגל סיום זמן חורף למאות בחורי ישיבות יתומים בארגונו של הרב דוד גליק. הם שהו בשבת האחרונה בים המלח, שם ראה לייבל'ה את בעל המנגן והמלחין בנצי שטיין יחד עם הרב אבא טורצקי שהנחה את השבת המיוחדת.
אבא טורצקי עם בנצי שטייןצילום: באדיבות המצלםבהמשך ראה לייבל'ה את הגר"ש גלאי בשיחה בערב שבת עם הרב דוד גליק.
הגרצילום: באדיבות המצלםהמפיק האגדי מוטי רבינוביץ חגג השבוע את חתונת בתו בביתר לפי הנחיות פיקוד העורף.
בחתונה של רבינוביץ בביתרצילום: באדיבות המצלםמוישי גרוסברגר, מנכ"ל חברת 'מדאסיס' הטסות רפואיות וסיוע רפואי בינ"ל, נצפה במכירת חמץ של מטה ומטוסי החברה אצל הרב הראשי הגאון רבי דוד לאו.
במכירהצילום: באדיבות המצלםבמעמד מכירת חמץ של 'קרפור' עם רבני העדה החרדית ראינו את יוסי רוט ממשרד רוזנבוים ורב החברה הרב יעקב הופמן.
במכירהצילום: באדיבות המצלםאת רמ"ט הרבנות הראשית לישראל מתנאל נוגאוקר ראה לייבל'ה ממנה שליח למכור את החמץ אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף.
במכירהצילום: באדיבות המצלםבתוך שבועיים ביקר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בשני בתי החולים של הדסה. הביקורים לוו על ידי מנכ״ל הדסה, פרופ׳ יורם וייס וצמרת הנהלת המרכז הרפואי.
סימן טוב בהדסהצילום: באדיבות המצלםמנהל המחוז החרדי במשרד החינוך שי קלדרון, בביקור חולים בבית החולים 'סירוקה', אצל תלמידים הפצועים מפגיעת הטיל בערד.
קלדרון מבקרצילום: באדיבות המצלםבביקור של אבי תנועת הקירוב הגרי"ד גרוסמן בבסיס חיל האויר במרכז הארץ, נצפה נאמן הבית הרב נתן גרוסמן מחלק עם הרב מצות מצווה ללוחמי האוויר.
הגריצילום: באדיבות המצלםלפינת המזל טובים השבועית:
ברכת מזל טוב למנחם שפירא, ממלא מקום ראש עיריית בני ברק ויו"ר המחלקה המוניציפלית של 'דגל התורה', לרגל שמחת נישואי בתו השבוע.
ברכת מזל טוב לעורך מגזין 'משפחה' אריה ארליך לרגל שמחת הולדת הבן בערב פסח ובזמן סגירת העיתון של החג.
ברכת מזל טוב חמה ולבבית לאסטרטג החרדי הבכיר יוסי רוזנבוים לרגל שמחת אירוסי הבת השבוע בשעה טובה ומוצלחת, עם החתן החשוב יצחק רייכמן, בן הרב פנחס רייכמן. מדובר בשמחה כפולה במשפחה שכן רק בערב שבת האחרונה חבק רוזנבוים בת נוספת למשפחה בשעה טובה.
ברכת מזל טוב חמה ולבבית לדובר עיריית בני ברק יוסי צלניקר לרגל שמחת הולדת הבן בשעה טובה ומוצלחת.
ברכת מזל טוב לנגיד ר' בעריל מרדכי דסקל, מנהל רשת ההלבשה 'דסקל', לרגל שמחת אירוסי בתו הצעירה בשיא הלחץ של ערב פסח, עם החתן נכדו של האדמו"ר ממישקולץ.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות