סקר: נתניהו ואיזנקוט מתחזקים - לפיד לא עובר את אחוז החסימה
הליכוד מתחזקת ומגיעה עד ל-35 מנדטים, כשגם מפלגת "ישר" של איזנקוט רושמת עלייה • מנגד, נפתלי בנט נחלש ומאבד כוח, בעוד ראש האופוזיציה לפיד מתרסק מתחת לאחוז החסימה • רוב הציבור מתנגד להפסקת האש
אילו הבחירות היו נערכות היום, לקואליציה לא היה רוב להקים ממשלה ולאופוזיציה יש 59 מנדטים ללא תמיכה של המפלגות הערביות, כך עולה מנתוני סקר חדשות 12.
על פי נתוני הסקר, הליכוד הייתה מתחזקת בשני מנדטים לעומת הסקר הקודם, וזוכה ב-25 מנדטים. בנוסף, בנט 2026, הייתה נחלשת ל-20 מנדטים (שניים פחות מאשר בסקר הקודם), ומפלגת ישר של גדי איזנקוט הייתה המפלגה השלישית, ומתחזקת בגודלה ל-14 מנדטים, מנדט אחד יותר מהסקר האחרון.
עוד על פי הסקר: הדמוקרטים של יאיר גולן הייתה שומרת על כוחה וזוכה ב-10 מנדטים. עוצמה יהודית הייתה מתחזקת ומקבלת 10 מנדטים גם היא. ש"ס וישראל ביתנו היו שומרות על כוחן עם 9 מושבים כל אחת. יהדות התורה הייתה גם כן הייתה שומרת על כוחה ומקבלת 7 מנדטים, ויש עתיד - 6. רע"ם בראשות עבאס וחד"ש-תע"ל היו זוכות ל-5 מנדטים כל אחת
מתחת לאחוז החסימה: הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' (2.8%), כחול לבן בראשות בני גנץ (2%), בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה (1.4%) והמילואימניקים בראשות יועז הנדל (2.8%)
מפת הגושים: הקואליציה עם 51 מנדטים והאופוזיציה עם 69 מנדטים (המפלגות הערביות עם 10 מנדטים, ושאר האופוזיציה עם 59).
הסקר בדק תרחיש שבו בנט ואיזנקוט מתאחדים לריצה ברשימה אחת, ורשימה כזו תקבל 33 מנדטים. הליכוד בתרחיש כזה תקבל 25 מנדטים, הדמוקרטים ועוצמה יהודית יקבלו 10 מנדטים כל אחת, וש"ס וישראל ביתנו יקבלו 9 מנדטים כל אחת.
בהמשך הרשימה: יש עתיד ויהדות התורה שיקבלו 7 מנדטים כל אחת, וחד"ש-תע"ל ורע"ם שיקבלו 5 מנדטים כל אחת. מתחת לאחוז החסימה בתרחיש כזה: הציונות הדתית, כחול לבן, המילואימניקים ובל"ד. מבחינת מפת הגושים: האופוזיציה עם 69 מנדטים (10 למפלגות הערביות) והקואליציה עם 51.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה: בהשוואה בין נתניהו ללפיד, נתניהו עם 42% התאמה לעומת לפיד שזוכה להתאמה של 27% בלבד. בהשוואה בין נתניהו לבנט, נתניהו זוכה ל-41% תמיכה, ובנט ל-34%. בהשוואה בין נתניהו לאיזנקוט, נתניהו זוכה ל-42% תמיכה מול ואיזנקוט עם 36. בהשוואה בין נתניהו לליברמן, נתניהו עם 42% וליברמן עם 24% בלבד.
בסקר נשאל: "האם אתה תומך או מתנגד להפסקת אש עם חיזבאללה, בזמן שמתנהל מו"מ ישיר עם מדינת לבנון?" על פי המשיבים, הרוב (51) מנגדים להפסקת האש עם חיזבאללה בזמן המו"מ, ו-29% תומכים. בקרב מי שמתכוונים להצביע לקואליציה: 18% תומכים לעומת 64% שמתנגדים, ובקרב מצביעי האופוזיציה: 33% תומכים לעומת 49% שמתנגדים.
עוד נשאל: האם לדעתכם הממשלה עשתה מספיק או שלא עשתה מספיק כדי לתמוך במי שנפגע כלכלית במלחמה? רוב מוחץ בציבור (72%) סבורים שהממשלה לא עשתה מספיק, לעומת 12% שחושבים שעשתה מספיק, ו-16% שהשיבו "לא יודע". בקרב מצביעי הקואליציה, 50% חושבים שהממשלה לא עשתה מספיק לעומת 24% שחושבים שעשתה מספיק. בקרב מצביעי האופוזיציה: 4% השיבו שהממשלה עשתה מספיק, לעומת 89% שהשיבו שלא.
על השאלה "האם אתה סומך או שלא סומך על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שבהסכם עם איראן ידאג לאינטרסים של ישראל?". 33% סומכים שטראמפ ידאג לאינטרס הישראלי במסגרת ההסכם עם איראן, 48% לא סומכים, ו-19% לא יודעים. בקרב מי שמתכוונים להצביע לקואליציה: 59% סומכים לעומת 24% שלא סומכים. בקרב מצביעי האופוזיציה: 21% סומכים לעומת 63% שלא סומכים.
בסקר חדשות 14 גוש הימין ממשיך לעמוד על 65 מנדטים, כשהליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר עם 35 מושבים. אחריה מפלגת "ישר" של גדי איזנקוט עם 13 מנדטים, מושב אחד יותר מהשבוע שעבר. הרשימה המשותפת עולה במנדט ועומדת כעת על 12 מנדטים. ש"ס ובנט עולים גם הם במנדט, ויעמדו על 11 מנדטים כל אחת. מפלגת הדמוקרטים של יאיר גולן ממשיכה לעמוד על 10 מנדטים.
בהמשך הרשימה, מפלגת ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן עם 9 מנדטים, ויהדות התורה שיורדת במנדט ועומדת על 8 מנדטים. כמו בשבוע שעבר, עוצמה יהודית עם 7 מנדטים.
את הרשימה סוגרות הציונות הדתית עם 4 מנדטים כל אחת. לראשונה – יש עתיד לא עוברת את אחוז החסימה, ועומדת על 2.9% בלבד. גם מפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 1.2%. חלוקת הגושים מעניקה 65 מנדטים לגוש הימין, 43 לגוש השמאל ו-12 למפלגות הערביות.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, ראש הממשלה בנימין נתניהו מוביל עם 52% תמיכה. אחריו נמצא גדי איזנקוט 21% תמיכה. נפתלי בנט במקום השלישי עם 18%. יתר המועמדים מקבלים תמיכה נמוכה משמעותית: אביגדור ליברמן עם 5%, יאיר לפיד עם 3% ובני גנץ עם 1% בלבד.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות