× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ט סיון התשפ"ו
14.06.2026
"טרור ברחובות"

"שנאת יהודים יצאה משליטה": כותרות העיתונים בבריטניה זועקות בעקבות הפיגוע בגולדרס גרין

העיתונות הבריטית הקדישה הבוקר כותרות ראשיות נרחבות לפיגוע הדקירה בגולדרס גרין בלונדון, שהתמקדו בתחושת הזעזוע ובחשש מהתגברות האלימות. בין הכותרות "כמה עוד?". "טרור ברחובות", "שנאת יהודים יצאה משליטה" וקריאות לבלימת ההסלמ.

"שנאת יהודים יצאה משליטה": כותרות העיתונים בבריטניה זועקות בעקבות הפיגוע בגולדרס גרין
שערי העיתונים בבריטניה צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

כך נראו הבוקר (חמישי) שערי העיתונים המרכזיים בבריטניה, המוקדשים כולם לפיגוע הדקירה המזעזע שהרעיד אתמול את רחוב גולדרס גרין בלונדון, לב לבה של הקהילה המקומית.

סיקור נרחב בשערי העיתונים:

ה'נייר': פרסם כותרת ענק בשער בה נכתב: "התקפות טרור נגד יהודי בריטניה נוטרלו בידי שוטרים ועוברי אורח אמיצים".

 

רשתות חברתיותהניירצילום: רשתות חברתיות

ה'סאן': זעק בכותרת גדולה: "כמה עוד?".

 

רשתות חברתיותהסאן הבריטי צילום: רשתות חברתיות

ה'דיילי אקספרס': הדגיש כי "ההתקפות הללו הן התקפות על הבריטים עצמם".

 

רשתות חברתיותדיילי אקספרסצילום: רשתות חברתיות

ה'דיילי מירור' ציין: "טרור ברחובות שלנו".

 

רשתות חברתיותהדיילי מירורצילום: רשתות חברתיות

ה'טיימס' הבריטי: קבע נחרצות כי "האנטישמיות בבריטניה יצאה משליטה לאחר דקירת יהודים".

 

רשתות חברתיותהטיימס הבריטיצילום: רשתות חברתיות

ה'דיילי סטאר': "טרור ברחובות בריטניה".

 

רשתות חברתיותדיילי סטארצילום: רשתות חברתיות

ה'דיילי טלגרף': סיכם בכותרת בולטת: "שנאת יהודים יצאה משליטה בבריטניה".

רשתות חברתיותהדיילי טלגרףצילום: רשתות חברתיות

כזכור, האירוע הקשה החל כאשר גבר חמוש בסכין מטבח גדולה נצפה כשהוא רץ לאורך הרחוב בניסיון לפגוע בעוברי אורח שנקרו בדרכו. במהלך מסע התקיפה, הצליח המחבל לפצוע שני בני אדם שצעדו במקום. הם קיבלו טיפול רפואי דחוף בזירה על ידי מתנדבי ארגון "הצלה" ופונו להמשך טיפול בבית החולים. על פי העדכונים האחרונים, מצבו של אחד הפצועים מוגדר קשה, בעוד מצבו של השני יציב.

האסון הכבד נמנע בזכות תגובה הירואית של מתנדבי ארגון "השומרים" המקומי. המתנדבים, שזיהו את המחבל רץ עם הסכין השלופה, הסתערו עליו ללא היסוס והצליחו לרתק אותו לקרקע בעיצומו של הרחוב השוקק, ובכך מנעו ממנו להמשיך במסע הדקירות. כוחות משטרה שהגיעו למקום השלימו את המעצר תוך שימוש במכשיר טייזר, והחשוד נלקח לחקירה.

רגע דקירת החרדי צילום: ארגון השומרים לונדון

התקיפה הקשה אינה מתרחשת בחלל ריק. היא מצטרפת לדפוס רחב של מתקפות נגד הקהילות היהודיות בבריטניה בכלל ובלונדון בפרט. בחודשים האחרונים נרשם זינוק חסר תקדים באירועים אנטישמיים, הכוללים תקיפות פיזיות והצתות.

 

לונדון טרור פיגוע אנטישמיות
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}