זה נגמר: וואטסאפ מבטלת רשמית את הפיצ’ר הזה
לאחר שימוש נמוך מהצפוי, החברה מסירה את האפשרות ליצור ולעדכן אווטארים, אך משאירה מדבקות קיימות לשימוש המשתמשים
- קובי ברקת
- י"ח אייר התשפ"ו
וואטסאפ מסירה באופן רשמי את פיצ’ר האווטארים מהאפליקציה, פחות מ-4 שנים לאחר שהושק לראשונה. לפי דיווחים שפורסמו בn12, החברה החלה בתהליך הדרגתי שבמסגרתו המשתמשים מאבדים את היכולת ליצור, לערוך או להציג אווטארים בפרופיל האישי.
בהודעה שמופיעה כבר אצל חלק מהמשתמשים, מצוין כי לא ניתן עוד ליצור אווטארים חדשים, וכי בקרוב תוסר גם האפשרות לערוך דמויות קיימות. במקביל, האווטארים עצמם ייעלמו מהפרופיל.
המהלך כולל גם הסרה של כלי האווטאר מהגדרות האפליקציה ומהמקלדת בתוך הצ’אט, כך שלא ניתן יהיה ליצור או לשלוח מדבקות חדשות המבוססות על הדמות האישית. עם זאת, מדבקות שכבר נוצרו בעבר לא יימחקו ויישארו זמינות לשימוש מתוך היסטוריית השיחות או תיקיית המועדפים.
פיצ’ר האווטארים הושק בסוף 2022 והוצג ככלי שמאפשר למשתמשים ליצור ייצוג דיגיטלי מותאם אישית, כולל תווי פנים, תסרוקות, בגדים ואנימציות. לאורך הזמן נוספו לו שיפורים וחבילות מדבקות ייעודיות, ואף נבחנה אפשרות לשלב את האווטאר לצד תמונת הפרופיל.
למרות ההשקעה בפיתוח ובהרחבת האפשרויות, נראה כי הפיצ’ר לא הצליח לייצר אימוץ רחב בקרב המשתמשים. ההערכה היא כי נתוני שימוש נמוכים הובילו את החברה להפסיק את התמיכה, כחלק מהעדפה להתמקד בפיתוח תכונות פופולריות ומשמעותיות יותר.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות