× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ג תמוז התשפ"ו
28.06.2026
המשבר נמשך

דגל התורה דוחה את מתווה נתניהו לחוק הגיוס ופועלת לפיזור הכנסת

נתניהו הציע לחרדים לשנות את חוק דין הרציפות כך שחוק הגיוס ימשיך להתקדם גם בכנסת הבאה בלי להתחיל מחדש את הליך החקיקה. בדגל התורה תקפו: “קצה נפשנו מפעולות סרק שנועדו להרוויח זמן”

דגל התורה דוחה את מתווה נתניהו לחוק הגיוס ופועלת לפיזור הכנסת
נתניהו וגפני במליאה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

משבר הגיוס מחריף והקרע בתוך הקואליציה מעמיק: בדגל התורה הודיעו הבוקר (חמישי) כי הם דוחים את הצעת הפשרה שניסה ראש הממשלה בנימין נתניהו לקדם מול הסיעות החרדיות והבהירו כי מבחינתם הכיוון הוא פיזור הכנסת בהקדם.

בהודעת המפלגה נמסר: “קצה נפשנו מפעולות סרק שנועדו להרוויח זמן ולהסיח את הדעת, כשבסופו של דבר יטענו כי אין רוב. הודענו להנהלת הקואליציה כי אנו מתנגדים לתיקון דין הרציפות ואנו פועלים לפיזור הכנסת בהקדם”.

ההצעה שהוצגה לחרדים כללה שינוי חריג בחוק דין הרציפות כך שלא יחול רק על הכנסת העוקבת אלא גם על כנסות נוספות ברצף. מטרת המהלך הייתה לאפשר את המשך קידום חוק הגיוס מהשלב המתקדם שבו הוא נמצא כיום גם לאחר הבחירות.

כיום, חוק דין הרציפות מאפשר להמשיך לקדם רק הצעת חוק שעברה קריאה ראשונה בכנסת הקודמת. במקרה של חוק הגיוס, החוק עבר קריאה ראשונה עוד בתקופת ממשלת בנט לפיד והוחל עליו דין רציפות בכנסת הנוכחית. בימים אלה הוא נדון בוועדת החוץ והביטחון לקראת קריאה שניה ושלישית.

דגל התורה משה גפני בנימין נתניהו
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}