אחרי פיגוע הדקירה: המלך צ'ארלס הגיע לגולדרס גרין
מלך בריטניה הגיע לגולדרס גרין לאחר פיגוע הדקירה שבו נפצעו שני יהודים, נפגש עם הקורבנות ועם מתנדבי "השומרים", ושמע מהתושבים קריאות "יחי המלך" על רקע החשש הגובר לביטחון הקהילה
- יענקי פרבר
- כ"ז אייר התשפ"ו
מלך בריטניה צ'ארלס ערך היום ביקור חריג בשכונת גולדרס גרין שבצפון מערב לונדון, כדי להביע סולידריות עם הקהילה היהודית המקומית, לאחר פיגוע הדקירה שאירע במקום בחודש שעבר ועל רקע גל הדאגה הגובר סביב ביטחון היהודים בבריטניה.
במהלך הביקור התקבל המלך בקריאות "יחי המלך" מצד תושבים רבים שהתאספו ברחוב, בהם ילדים ובני משפחות מהקהילה היהודית. אחד הנוכחים אמר לצ'ארלס כי הוא "תמיד רצוי" בשכונה. המלך השיב לו: "זה עולם מסוכן, נכון?", ובהמשך אמר "אני יודע", כאשר אותו תושב הזכיר בפניו את הפיגוע שאירע בגולדרס גרין.
הביקור התקיים בעקבות אירוע הדקירה ב-29 באפריל בשדרת הייפילד, שבו נפצעו שני גברים יהודים, בני 34 ו-76. השניים טופלו בזירה ופונו לבית החולים. משטרת לונדון הגדירה את האירוע כפיגוע טרור, ועל פי דיווחים בבריטניה, החשוד במעשה הואשם בניסיון רצח.
במסגרת הביקור נפגש המלך עם נפגעי הפיגוע, עם תושבים מהקהילה ועם נציגי הארגונים היהודיים הפועלים באזור. הוא ביקר גם בבית האבות של Jewish Care, ושוחח עם בני הקהילה שהגיעו להודות לו על התמיכה.
אל המלך הצטרפו הרב הראשי לבריטניה, הרב אפרים מירוויס, ומפקד משטרת המטרופולין, מארק ראולי. הרב מירוויס אמר למלך כי הקהילה היהודית "מעריכה מאוד" את ביקורו, דווקא בתקופה שבה יהודי בריטניה חשים חשופים יותר מבעבר.
המלך צ'ארלס מדבר עם בכירי ארגון השומרים בגולדרס גרין, בן גרוסנס ואבי שנעקצילום: באדיבות המצלםבמהלך הביקור נפגש צ'ארלס גם עם מתנדבי ארגון "השומרים", שסייעו לכוחות המשטרה לאחר הפיגוע ופועלים בשגרה להגברת הביטחון בשכונות היהודיות בלונדון. בארגון מסרו כי המלך הכיר בעבודתם החיונית בהגנה על הקהילה, והביע דאגה מהעלייה האחרונה בגילויי האנטישמיות.
הביקור מגיע לאחר שורת תקריות אנטישמיות שאירעו בבריטניה מאז מתקפת חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר 2023, ובהן תקיפות, איומים ופגיעות במוסדות יהודיים. עבור תושבי גולדרס גרין, ביקורו של המלך נתפס כמסר פומבי של גיבוי לקהילה, דווקא בשכונה שהפכה בשבועות האחרונים לסמל של תחושת האיום החדשה בקרב יהודי בריטניה.
המלך צ'ארלס בביקור אצל ארגון השומרים בלונדוןצילום: ארגון השומרים
המלך צ'ארלס מדבר עם חברי הקהילהצילום: באדיבות המצלם

הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות