× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ח תמוז התשפ"ו
03.07.2026
צפו בתיעוד

עיראק: הוקמה ממשלה חדשה בראשות עלי א-זיידי; מהומה פרצה בפרלמנט

הפרלמנט העיראקי העניק את אמונו לממשלה החדשה, שזוכה לתמיכה מפתיעה מוושינגטון חרף קרבתה לציר הפרו-איראני. "גדודי חיזבאללה" הודיעו כי יישארו מחוץ לקואליציה | מהומה פרצה בפרלמנט

עיראק: הוקמה ממשלה חדשה בראשות עלי א-זיידי; מהומה פרצה בפרלמנט
המהומה בפרלמנט צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

הפרלמנט בעיראק אישר היום (חמישי) את הרכב הממשלה החדשה בראשות עלי א-זיידי, המועמד שנבחר על ידי המפלגות השיעיות במדינה. למרות הקשרים ההדוקים של א-זיידי לציר הפרו-איראני, הוא זכה לגיבוי רשמי מארצות הברית. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אף קיים שיחת טלפון עם ראש הממשלה הנבחר כדי להביע את תמיכתו.

המהומה בפרלמנט צילום: רשתות חברתיות

הליך ההצבעה לא עבר בשקט. במהלך הדיון התפתחה תגרה סוערת בין חברי פרלמנט סונים על רקע חילוקי דעות פנימיים. הוויכוח התדרדר במהירות לעימות פיזי שכלל דחיפות הדדיות, מה שאילץ את הנוכחים להתערב ולהפריד בין הניצים.

בצעד הצהרתי, הודיעה המיליציה הפרו-איראנית "גדודי חיזבאללה" כי לא תהיה חלק מהממשלה המסתמנת. הסיעה הפרלמנטרית של הארגון טענה כי המהלך "מתעלם מתוצאות הבחירות ופוגע ברצון הציבור".

גורמים פוליטיים מעריכים כי ההחלטה הגיעה בעקבות לחצים כבדים שהפעילו האמריקנים, במטרה למנוע שילוב נציגים רשמיים של המיליציות בתפקידי מפתח רגישים. עם זאת, גורמים ומיליציות אחרות המזוהות עם הציר הפרו-איראני בחרו כן להשתלב בממשלה החדשה.

עיראק סוריה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}