× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ' תמוז התשפ"ו
05.07.2026
נפל מצוק?

דרמה במשפחת מייסד מנגו: הבן נעצר בחשד לרצח אביו

איזק אנדיק נהרג לאחר שנפל מצוק בטיול עם בנו, אך סתירות בגרסת הבן הובילו לפתיחת החקירה מחדש

דרמה במשפחת מייסד מנגו: הבן נעצר בחשד לרצח אביו
מנגו צילום: ג'מיני גוגל

פרשה דרמטית מטלטלת את משפחת אנדיק, אחת המשפחות הבולטות בעולם האופנה הספרדי. ג׳ונתן אנדיק, בנו של איזק אנדיק, מייסד רשת האופנה מנגו, נעצר בספרד בחשד לרצח אביו, שנהרג לפני כשנה וחצי לאחר שנפל מצוק במהלך טיול רגלי סמוך לברצלונה.

איזק אנדיק, שהיה אחד האנשים העשירים בספרד, נהרג בדצמבר 2024 במהלך טיול עם בנו. ג׳ונתן היה האדם היחיד שנכח במקום בעת האירוע, ועד כה הכחיש כל מעורבות במותו של אביו. לפי הדיווח בעיתון ״אל פאיס״, הוא צפוי למסור עדות בבית משפט במארטורל, סמוך לברצלונה.

בתחילה קבעה המשטרה כי מדובר בתאונה וסגרה את התיק. ואולם בהמשך נפתח התיק מחדש, לאחר שהתגלו סתירות ואזורים לא ברורים בגרסאות שמסר ג׳ונתן לחוקרים. בין היתר, דווח כי מסר מיקום שגוי של רכבו וטען שלא צילם את האזור, אף שבפועל עשה זאת.

החקירה מתמקדת באירוע שהתרחש בשביל המחבר בין מערות סלניטרה בקולבאטו לבין מנזר מונסראט. החוקרים תיארו את השביל ככזה שאינו מסוכן במיוחד. לפי גרסת ג׳ונתן, בזמן שהשניים היו בדרכם חזרה הוא שמע אבנים מידרדרות מאחוריו, הסתובב וראה את אביו נופל מהצוק. איזק אנדיק, בן 71 במותו, נהרג במקום.

פרט נוסף שהגביר את החשד הגיע מעדותה של אסטפניה קנות׳, שחקנית גולף מקצועית ובת זוגו של אנדיק בשנים האחרונות. לדבריה, היחסים בין האב לבנו היו מתוחים. קנות׳ סיפרה כי אנדיק החליט להעביר 5% ממניותיו בחברה לעובד בכיר שאינו בן משפחה, וכן להעביר אליו את רוב סמכויותיו.

ג׳ונתן אנדיק הוגדר כחשוד כבר באוקטובר 2025, כמעט שנה לאחר מות אביו. כעת, עם מעצרו, הפרשה שבה לכותרות ומעמידה את אחת ממשפחות האופנה הידועות בספרד במרכז סערה משפטית וציבורית.

דובר משפחת אנדיק מסר בעבר כי המשפחה מכבדת את ההליכים ומשתפת פעולה עם הרשויות. לדבריו, המשפחה בטוחה כי התהליך יסתיים בהקדם וכי חפותו של ג׳ונתן תוכח. על החקירה הוטל צו איסור פרסום על ידי השופט החוקר.

איזק אנדיק ייסד את מנגו בשנת 1984 יחד עם אחיו נחמן. מאז הפכה החברה לאחת מרשתות האופנה הבולטות בעולם, עם יותר מ- 14,000 עובדים ו- 2,700 חנויות ביותר מ 110 מדינות נכון למרץ 2024. לפי פורבס, זמן קצר לפני מותו הוערך הונו של אנדיק ב 4.5 מיליארד דולר, והוא נחשב לאיש העשיר ביותר בקטלוניה ולאחד האנשים העשירים בספרד.

כיום שולטים ג׳ונתן, שרה וג׳ודית, 3 ילדיו של איזק אנדיק, ב 95% ממניות מנגו בחלקים שווים. 

מנגו רצח אופנה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}