ניסיון דריסה ודקירה: טקס הכנסת ס"ת הידרדר לאלימות חמורה
אירוע הכנסת ספר תורה חגיגי שהפך לזירת טרור בכביש: לאחר ויכוח על עומסי תנועה, שני אחים מהרצליה חסמו את דרכם של בני משפחה שחזרו לחפש טלפון שאבד, תקפו אותם עם בלון חמצן, ריססו אותם בגז מדמיע ואף ניסו לדרוס ולדקור אותם. כתב אישום חמור הוגש נגד השניים
אירוע שהחל כטקס הכנסת ספר תורה חגיגי ברמת השרון לפני כשבועיים, הסלים לכדי קטטה אלימה. המשטרה הגישה השבוע כתב אישום נגד שני אחים מהרצליה, המואשמים במעורבות בתקיפה חמורה של בני משפחה שהשתתפו בתהלוכה.
לפי הדיווח ב-mako, ראשיתו של האירוע בוויכוח מילולי שהתפתח בין בני המשפחה לבין שני האחים, ככל הנראה על רקע עומסי תנועה שנוצרו באזור כתוצאה מהתהלוכה. הוויכוח הפך לקטטה פיזית, שהופסקה לאחר שהנוכחים במקום הפרידו בין הצדדים.
זמן קצר לאחר מכן, בעוד בני המשפחה עושים את דרכם חזרה לביתם שבדרום, גילו כי טלפון נייד השייך לאחד מהם חסר. הם החליטו לשוב על עקבותיהם למקום בו התרחשה הקטטה הראשונית, בתקווה למצוא את המכשיר האבוד. בהגיעם לצומת ברחוב סוקולוב, שני האחים חסמו את דרכם באמצעות מכוניתם.
על פי כתב האישום, החשוד המרכזי, א', ואחיו ירדו מרכבם והסתערו על מכונית הקורבנות. במהלך העימות הם פתחו את דלתות הרכב ונשמט טלפון נייד של אחת הנשים. בשלב זה, שלף אחד האחים בלון חמצן גדול מתא המטען והטיח אותו בעוצמה בשמשת המכונית, תוך שהוא מנפץ אותה וגורם לפציעתו של אחד מבני המשפחה בפניו.
בהמשך, השניים ריססו גז מדמיע לעבר פניו של הקורבן, מה שגרם לו לכאבים עזים ותחושת שריפה בעיניו.
האלימות הגיעה לשיאה כאשר החשוד א' ניסה לדרוס את בני המשפחה. אחת מבנות המשפחה, שחמקה מהרכב, סיפרה בעדותה במשטרה: "הוא נסע לעברי כדי לדרוס אותי, ברגע האחרון קפצתי הצידה והוא התנגש בעמוד תאורה".
מיד לאחר ההתנגשות, יצא א' מהרכב, השליך את מיכל החמצן על רגלו של אחד מבני המשפחה ופצע אותו. במקביל, ניסה אחד התוקפים לדקור בן משפחה נוסף באמצעות סכין, אך אישה שנכחה במקום חצצה ביניהם ומנעה את הפגיעה.
כוחות משטרה מתחנת גלילות שהוזעקו לזירה החלו בסריקות, אך החשודים נמלטו מהמקום רגלית טרם הגעת הניידות. יחידת התביעות של משטרת מחוז תל אביב הגישה לאחרונה כתב אישום נגד שני האחים, המייחס להם עבירות של פציעה כשהעבריין מזוין בצוותא, תקיפה הגורמת חבלה של ממש בצוותא, חבלה במזיד ואיומים. משפטם צפוי להיפתח בקרוב.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות