× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ח סיון התשפ"ו
13.06.2026
הדרג המדיני עודכן

כוחות צה"ל איתרו בונקר משמעותי ששימש את חיזבאללה במתחם הבופור

מדובר במתחם תת-קרקעי משמעותי שנועד לשמש את חיזבאללה בשעת חירום. הדרג המדיני עודכן בדבר חשיפת הבונקר

כוחות צה"ל איתרו בונקר משמעותי ששימש את חיזבאללה במתחם הבופור
פעילות כוחות סיירת גולני במרחב הבופור צילום: דובר צה"ל

כוחות צה"ל איתרו בונקר משמעותי ששימש את חיזבאללה במתחם הבופור, כך דווח הבוקר (ראשון) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב'. מדובר במתחם תת-קרקעי משמעותי שנועד לשמש את חיזבאללה בשעת חירום. הדרג המדיני עודכן בדבר חשיפת הבונקר.

לצד זאת, ראש הממשלה נתניהו אמר שלשום בקבינט כי הסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון "עוד לא גובש באופן מלא" וחיזבאללה מתנגד לו, ולכן מבחינת ישראל "כרגע אין הסכם". גם מערכת הביטחון עדיין לא קיבלה הנחיות ליישומו, וההתנהלות המבצעית בלבנון נותרה כשהייתה - כולל המגבלות על הפעילות בביירות.

על אף התמרון של צה"ל בדרום לבנון והקמתה מחדש של רצועת הביטחון, חיזבאללה מצליח לשגר רקטות לעבר שטח ישראל, מרחיב את טווח השיגור, ומחדיר רחפני נפץ.

בכאן 11 דווח כי  הזרוע הצבאית של חיזבאללה מחולקת לכמה חטיבות מרחביות. צה"ל השתלט בדרום המדינה על הטריטוריה של שתי חטיבות כאלה: חטיבת נאסר – שאחראית על הגזרה המזרחית, וחטיבת עזיז שאחראית על הגזרה המערבית. חלק גדול ממפעילי החטיבות הללו נסוגו צפונה בעקבות התקדמות כוחות צה"ל, אבל חלקם עדיין נמצאים בשטח ומנהלים לוֹחמת גרילה, בין היתר באמצעות רחפני הנפץ.

עקבו אחרינו ב-News
חיזבאללה לבנון הבופור
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}