בישראל חוששים: טראמפ יגביל את פעולות צה"ל בלבנון
בירושלים חוששים כי בבית הלבן יגבילו את חופש הפעולה כדי לקדם את המו"מ עם טהרן ופועלים למנוע זאת | הערכה: נצירת האש תלויה רק במערכה בלבנון | נתניהו לשרים: "ייתכן שנחזור לעוד כמה סבבים עם איראן"
חשש בישראל כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יגביל את חופש הפעולה המבצעי בלבנון, ויבקש להפחית את עצימות הלחימה - לא רק ברובע הדאחייה בביירות, אלא באופן כללי ברחבי המדינה, כך דיווח הערב (שני) עמיחי שטיין ב-I24NEWS.
בעקבות החשש הזה, בכירים ישראלים פועלים בימים אלה מסביב לשעון על מנת למנוע מהלך שכזה.
עד כה אין אינדיקציה שטראמפ אכן יבקש להפחית את עצימות הלחימה, אבל החשש הוא שהדרישה האיראנית בסוגיה תגרום לטראמפ לבקש את זה מישראל בטענה "זה יסייע למו"מ וושינגטון-טהרן".
כוחות צה"ל בלבנוןצילום: דובר צה"לבנוסף, בכאן חדשות דווח כי בישראל מעריכים כי נצירת האש עם איראן אמנם שברירית, אך תלויה במתרחש בלבנון - ולא במתרחש באיראן. זאת, כשברקע הדברים, נרשמה גם התקדמות במגעים בין איראן לבין ארצות הברית.
אתמול בדיוני הערכת המצב שהתקיימו בישראל לאחר התקיפה בדאחייה שבביירות, עמדת גורמי הביטחון הייתה חצויה בשאלה - האם איראן תגיב על התקיפה. מקור ישראלי טוען כי ההערכה הייתה "חצי-חצי" בנוגע לסיכוי הירי שמקורו מאיראן.
הערב יכונס הקבינט לדיון ראשון מאז הסבב הנוכחי מול איראן. עמדת מערכת הביטחון והדרג המדיני היא שיש לעמוד על ההחלטה לתקוף בדאחייה בביירות בתגובה לשיגורים ליישובי ישראל. משמעות הדבר הוא שבישראל עברו ממתכונת של "שקט ייענה בשקט", ל"ירי יענה בירי".
מטוס חיל האווירצילום: דובר צה"לבתוך כך, התקיפה היום לפנות בוקר של צה"ל בטהראן התבצעה באמצעות שיגור טיל ממרחק מסוים ממטוס - ולא על ידי תקיפת מטוסים מעל טהראן. לפי מקורות, התקיפות של חיל האוויר בוצעו במתכונת של "שיגורים מרחוק", ולא במתכונת של "סטנד אין".
עם זאת, צה"ל תקף במטס הראשון באיראן אמצעי הגנה אווירית, כדי להתחיל ולבסס את הדרך לעליונות אווירית, במידה שהדרג המדיני היה מנחה אותו לעשות כן - ולתקוף מעל שמי איראן.
ראש הממשלה בנימין נתניהוצילום: Shalev Shalom/POOLבשיחות סגורות שהוצגו בפני השרים, אמר נתניהו בין היתר כי "ייתכן שנחזור לעוד כמה סבבים עם איראן".
לצד האזהרה מפני התלקחות מחודשת מול טהרן, חשף ראש הממשלה בפני השרים הישג מדיני-ביטחוני משמעותי מול הממשל האמריקני, ועדכן כי "יש אישור מטראמפ לתקוף בביירות - אם נותקף".


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות