התחזק החשד נגד הסייען מהפיגוע בשרון, נבדק אם נכח בזירה
החוקרים בודקים האם הסייען החשוד נכח לצד המחבל בזמן הפיגוע והאם היה מעורב בהשגת הנשק. במערכת הביטחון עדיין מעריכים כי מדובר במפגע בודד, למעט הסייען
- יצחק וייס
- כ"ג סיון התשפ"ו
פרטים חדשים מחקירת פיגוע הירי בשרון, שמפרסמת לי עייש ב-i24news, מעלים כי החשד נגד הסייען לכאורה של המחבל התחזק. במסגרת החקירה בודקים במשטרה ובשב"כ האם נכח לצד המחבל בזמן הפיגוע והאם היה מעורב בהשגת הנשק ששימש אותו.
על פי הדיווח, בידי המשטרה והשב"כ נמצא מי שמוגדר כסייען של המחבל. מדובר בתושב טייבה בשנות ה-20 לחייו, המוכר כסוחר אמצעי לחימה מהתחום הפלילי. מעצרו הוארך בתשעה ימים והוא מנוע ממפגש עם עורך דין.
עוד עולה מהחקירה כי החשוד נהג לבלות עם המחבל וסייע לו להיערך לפיגוע. החוקרים בודקים האם היה עמו גם בזירת הפיגוע עצמה והאם הנשק שבו השתמש המחבל הגיע באמצעותו.
במקביל, הוריו ובני משפחתו של המחבל, שנעצרו ונחקרו לאחר הפיגוע, שוחררו בתום החקירה לאחר שהוסר החשד כי ידעו על התוכנית או סייעו לה.
המחבל עצמו, גם הוא תושב טייבה בן 21, לא היה מוכר למערכת הביטחון, אך היה מוכר מעבירות סמים. עוד עולה כי שלושה ימים לפני הפיגוע נמלט באמצעות רכבו משוטרי תחנת טייבה שניסו לעכב אותו לבדיקה, כאשר על פי החקירה זהו אותו הרכב ששימש אותו בפיגוע.
למרות החשדות נגד הסייען, ההבנה במערכת הביטחון היא כי מדובר במפגע בודד, שלכל היותר הסתייע באדם נוסף, מסוג הפיגועים שנחשבים לקשים במיוחד לסיכול מראש.
כזכור, בפיגוע נפל רס"ר (מיל') חיים קלומיטי הי"ד, בן 55 מצור נתן, לוחם הגנה מרחבית בגדוד 8881 של חטיבת אפרים. חמישה בני אדם נוספים נפצעו.
פיגוע הירי התנהל בארבע זירות שונות באזור השרון - בכוכב יאיר, צור יצחק, סלעית ובכביש 5533 סמוך לצור נתן.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות