× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ד סיון התשפ"ו
09.06.2026
הנפקת המילניום

יהפוך לטריליונר הראשון: שוויו האישי של מאסק עוקף את דרום אפריקה ושבדיה

המהלך צפוי להזניק גם את הונו האישי של מאסק. לפי הנתונים שפורסמו, הוא מחזיק בכ 42% מהמניות הרגילות של SpaceX, ובתרחיש הנוכחי חלקו בחברה עשוי להגיע לשווי של 841 מיליארד דולר

יהפוך לטריליונר הראשון: שוויו האישי של מאסק עוקף את דרום אפריקה ושבדיה
אילון מאסק צילום: שאטרסטוק

וול סטריט נערכת לאחת ההנפקות הגדולות בהיסטוריה: SpaceX של אילון מאסק צפויה לצאת לבורסה ביום שישי הקרוב לפי מחיר של 135 דולר למניה ושווי חברה של 1.77 טריליון דולר, כך דווח בווינט.

לפי הדיווח, ההנפקה צפויה לגייס 74.4 מיליארד דולר ולהפוך את SpaceX לאחת מ 10 החברות הגדולות ביותר הנסחרות בארצות הברית. בכך היא עשויה לעקוף את שיא ההנפקה של Saudi Aramco, שגייסה יותר מ 29 מיליארד דולר בשנת 2019.

המהלך צפוי להזניק גם את הונו האישי של מאסק. לפי הנתונים שפורסמו, הוא מחזיק בכ 42% מהמניות הרגילות של SpaceX, ובתרחיש הנוכחי חלקו בחברה עשוי להגיע לשווי של 841 מיליארד דולר. יחד עם החזקותיו ב- Tesla, The Boring Company Neuralink ונכסים נוספים, הונו עשוי לחצות את רף 1 טריליון הדולר.

ההנפקה מנוהלת על ידי 23 בנקים וחברות תיווך, ועל פי הדיווח העמלות סביב העסקה עשויות לעמוד על יותר מ-500 מיליון דולר. בוול סטריט רואים בהנפקה מבחן חשוב גם לקראת הנפקות אפשריות של ענקיות בינה מלאכותית נוספות, בהן OpenAI ו Anthropic.

ב-Ynet דווח הכלכלות של רוב המדינות (על פי קרן המטבע הבינלאומית, רק ל-20 מדינות בעולם יש כלכלות גדולות מ-1.1 טריליון דולר). בין המדינות שמאסק יוכל פתאום לקנות נמצאות טייוואן (977 מיליארד דולר), אירלנד (779 מיליארד), שבדיה (760 מיליארד) ודרום אפריקה מולדתו (480 מיליארד).

אילון מאסק ספייס X דרום אפריקה שוודיה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}