× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה סיון התשפ"ו
10.06.2026
כלי התקשורת מסרבים

הפריצה לבית סולברג: המשטרה דורשת חומרי גלם מהתקשורת

גופי התקשורת סירבו להעביר את התיעודים המלאים שצילמו מחוץ לביתו של המשנה לנשיא העליון, ובמשטרה שוקלים לפנות לבית המשפט | המהלך מתנגש בפסיקה של הנשיא עמית מול עמרי אסנהיים

הפריצה לבית סולברג: המשטרה דורשת חומרי גלם מהתקשורת
ההתפרעות האלימה על ביתו של סולברג צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

המשטרה פנתה אמש (שלישי) למספר ערוצי טלוויזיה וכלי תקשורת שתיעדו את ההתפרעות סמוך לביתו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, בדרישה להעביר לידיה את חומרי הגלם שצולמו במקום, כך דווח יעקב הרשקוביץ בישראל היום.

לפי גורמים המעורים בפרטים, הבקשה מגיעה על רקע הקשיים בחקירה והניסיון לאסוף ראיות נוספות נגד המעורבים באירוע. כלי התקשורת שאליהם פנתה המשטרה סירבו להעביר את החומרים, אולם במשטרה שוקלים כעת לפנות לבית המשפט בבקשה שיורה על מסירתם לצורכי החקירה.

המהלך מעורר עניין מיוחד נוכח פסיקת בית המשפט העליון מהחודש שעבר בפרשת חומרי הגלם של הראיון שערך העיתונאי עמרי אסנהיים עם אלי פלדשטיין. באותו מקרה קבע בית המשפט כי לא ניתן לחייב עיתונאים למסור חומרי גלם שלא פורסמו.

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, כתב אז כי "דרישה מעיתונאי למסור חומרי גלם שנותרו על רצפת חדר העריכה עלולה לפגוע ביכולתו לאסוף מידע ובזכות הציבור לדעת".

למרות אותה פסיקה, במשטרה פנו אמש לגופי התקשורת בניסיון לקבל את התיעודים המלאים מהאירוע. ברקע עומדת גם העובדה שמתוך 54 עצורים שנעצרו בפרשה, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של ארבעה בלבד, נתון המלמד על הקושי לבסס חשדות חמורים נגד חלק גדול מהמעורבים.

כעת נותר לראות האם המשטרה אכן תפנה לבית המשפט, והאם תצליח לקבל גישה לחומרים שלא שודרו במסגרת החקירה.

עקבו אחרינו ב-News
נעם סולברג משטרת ישראל קיצוניים עמרי אסנהיים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}