× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה סיון התשפ"ו
10.06.2026
עם חזרתו למדינה

ישראלי נעצר בתאילנד בחשד לשימוש ב”אנשי קש” לרכישת קרקעות בקופנגן

ישראלי כבן 30 נעצר בשדה התעופה בקוסמוי בחשד לשימוש ב”אנשי קש” לרכישת קרקעות בקופנגן בניגוד לחוק המקומי, במסגרת חקירה רחבת היקף של הרשויות בתאילנד נגד רשתות פיקטיביות לבעלות זרה על נדל”ן

משטרת תאילנד, מהארכיון
משטרת תאילנד, מהארכיון צילום: Moshe Shai/Flash90

ישראלי כבן 30 נעצר אתמול (שלישי) בשדה התעופה באי קוסמוי שבתאילנד, בחשד למעורבות בפרשת “אנשי קש” שנועדה, לפי הרשויות, לעקוף את החוק המקומי המגביל בעלות זרה על קרקעות במדינה. על פי החשד, הוא השתמש באזרחים תאילנדים כבעלי מניות פיקטיביים במסגרת פעילות עסקית באי קופנגן.

לפי המשטרה המקומית, החשוד היה בעל מניות בחברה שהוקמה באמצעות משרד רואי חשבון, אשר על פי החשד סיפק אזרחים תאילנדים ששימשו כבעלי מניות פיקטיביים. באמצעות אותה חברה נרשמו קרקעות באי קופנגן, שעליהן תכנן, לפי החשד, להקים בית נופש פרטי.

המעצר בוצע זמן קצר לאחר שהחשוד נחת מחדש בתאילנד. כבר ב-21 במאי הוצא נגדו צו מעצר על ידי בית המשפט המחוזי בקוסמוי. בחקירה הראשונית אישר החשוד כי הוא האדם הנקוב בצו המעצר. לאחר מכן, על פי הדיווחים, הוא עזב את תאילנד טרם ביצוע חיפוש במסגרת החקירה.

המעצר הוא חלק ממבצע רחב היקף שמנהלות הרשויות בתאילנד נגד רשתות דומות הפועלות באזור קופנגן. במסגרת המבצע הוצאו באמצע מאי 45 צווי מעצר, ועד כה נעצרו 27 חשודים. במשטרה ציינו כי החקירה נמשכת, ובמסגרתה נבדקת גם מעורבות משרד רואי החשבון וכן אזרחים תאילנדים שלפי החשד שימשו כבעלי מניות פיקטיביים.

עקבו אחרינו ב-News
תאילנד קו סמוי קופנגן מעצר נדל"ן בחו"ל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}