× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה סיון התשפ"ו
10.06.2026
בספר חדש

מהמפגש עם נתניהו ועד הצטרפותו לממשלה: גנץ חושף את הרגעים שאחרי הטבח

בספרו "אנחנו" מגולל יו"ר כחול לבן את מאחורי הקלעים של ה-7 באוקטובר: מתאר את האווירה המתוחה בקריה והבשורות הקשות, את הוויכוח עם יאיר לפיד ומסביר מדוע סירב להציב אולטימטום פוליטי על בן גביר וסמוטריץ'

מהמפגש עם נתניהו ועד הצטרפותו לממשלה: גנץ חושף את הרגעים שאחרי הטבח
בני גנץ צילום: Tsafrir Abayov/Flash90

פרטים חדשים על השעות והימים הדרמטיים שלאחר טבח שמחת תורה, המגעים הסוערים להקמת ממשלת החירום הלאומית, והוויכוח הנוקב בצמרת האופוזיציה, נחשפים בספרו החדש של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, "אנחנו", שעתיד להתפרסם בימים הקרובים. בפרק מיוחד העוסק באירועי ה-7 באוקטובר, שהתפרסם באתר חדשות 14, מספק גנץ הצצה נדירה לאווירה הקשה בקריה ולמחלוקות הפוליטיות והערכיות מאחורי הקלעים.

"כשהגעתי לפגישה עם נתניהו באותו יום, לא התמקדתי בו, גם לא במחירים הפוליטיים", כתב גנץ. "התמקדתי באווירה ששררה בחדר ובמבואה. בחוץ עמדו קצינים שפופים. המזכיר הצבאי, האלוף אבי גיל, נכנס לישיבה שוב ושוב ובידיו פתקים. בכל פתק בשורה קשה מקודמתה".

בהמשך הוא מתאר את ההתכנסות של בכירי מפלגתו ואת ההחלטה להצטרף לממשלה: "באותו ערב התכנסנו במשרדי – בכירי המפלגה וצוות העבודה. ההחלטה להיכנס לממשלה התקבלה מתוך הבנה פשוטה: זו חובתנו וזו הדרך היחידה להשפיע על המתרחש במדינה, על הלחימה ועל גורל המדינה".

לדבריו, נדרשו ארבעה ימים של דיונים מול הליכוד עד שהושגו התנאים המרכזיים: "ארבעה ימים חלפו בטרם סגרנו את התנאים: קבינט מלחמה מצומצם שייתן לנו השפעה אמיתית, הקפאה מוחלטת של ההפיכה המשטרית, והתחייבות שלא יפטרו בכירים בשירות המדינה".

נועם מושקוביץ, דוברות הכנסתיאיר לפיד ובני גנץצילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חלק משמעותי בפרק מוקדש לחילוקי הדעות העמוקים של גנץ עם יו"ר האופוזיציה ויש עתיד, יאיר לפיד, אשר סירב כזכור להיכנס לממשלה והעדיף להישאר בחוץ. "היו שטענו שאפשר להסתפק ב'רשת ביטחון' מחוץ לממשלה. מהקריה נסעתי ליאיר לפיד, שחשב שזה הזמן להציב אולטימטום בנוגע להמשך השותפות הקואליציונית עם בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר".

עוד כתב: "אני זוכר את הוויכוחים הללו. באותו רגע, כשכל אויבינו שקלו להצטרף למתקפה ולפתוח במערכה רב־זירתית, כל אלה היו זניחים בעיניי. ההחלטה הנכונה הייתה להצטרף לממשלה, לאחד את המדינה, להראות לאויב שאנחנו מדברים בקול אחד ופועלים ביחד".

אוליביה פיטוסי, פלאש 90סמוטריץ ובן גביר במליאהצילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

בהמשך הפרק הבהיר גנץ כי בניגוד ללפיד ולאחרים, לא סבר שיש לדרוש את הוצאתם של השרים סמוטריץ' ובן גביר מהממשלה כתנאי להצטרפות. "בכנות, חשבתי שברגע של צורך קיומי באחדות בעם, לא לגיטימי להציג דרישות לפיצול", כתב. "רבים מלוחמינו הם בני הציונות הדתית וגם מצביעיו של בן גביר משרתים את העם. אמנם סברתי שאין מקום לנציגותם בפורום המצומצם, אבל חובתנו הייתה לחבק את החברה הישראלית כולה, משום שבאמת לא ידענו מה ילד יום".

גנץ הוסיף כי תמיכה בממשלה הייתה, לדעתו, צו השעה באותם ימים. "חשוב ונכון שניתן גיבוי מלא לממשלה. אם הטייסים טסים ו'אחים לנשק' חוזרים, אנחנו לא יכולים להישאר אדישים. זה מובן בסיעה, זה פחות מובן ליאיר לפיד".

הדברים המתפרסמים כעת מספקים הצצה נדירה לשיקולים שהובילו את גנץ להצטרף לממשלת החירום לאחר טבח שמחת תורה, ולמחלוקות שהתנהלו מאחורי הקלעים במחנה המרכז-שמאל בשעות ובימים הראשונים של המלחמה.

עקבו אחרינו ב-News
בני גנץ 7 באוקטובר יאיר לפיד בנימין נתניהו בצלאל סמוטריץ איתמר בן גביר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}