× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ז סיון התשפ"ו
12.06.2026
סורק פלייליסטים

הכלי החדש שיזהה יצירות שנוצרו ע"י בינה מלאכותית

הכלי החדש סורק פלייליסטים משירותי סטרימינג שונים ומזהה רצועות AI, על רקע הזינוק בתוכן המוזיקלי המלאכותי

הכלי החדש שיזהה יצירות שנוצרו ע"י בינה מלאכותית
ChatGPT צילום: גמיני גוגל

חברת Deezer השיקה כלי מקוון וחינמי שמאפשר למשתמשים לבדוק אם הפלייליסטים שלהם כוללים שירים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית.

ב-c14 דווח כי הכלי תומך ב-27 שפות ומאפשר סריקה של פלייליסטים מ-20 פלטפורמות סטרימינג פופולריות, בהן Spotify, Apple Music, SoundCloud ו-YouTube Music. המשתמשים בוחרים את השירות, מאפשרים ל-Deezer גישה לפלייליסטים, ולאחר מכן מקבלים הודעה אם נמצאו רצועות שנוצרו על ידי AI.

המהלך מגיע על רקע העלייה החדה בשימוש בבינה מלאכותית ליצירת מוזיקה, לצד חששות משימוש בחומרים המוגנים בזכויות יוצרים ומניסיונות הונאה במערכות הסטרימינג.

לפי Deezer, כ-44% מכלל המוזיקה החדשה שמועלית לפלטפורמה נוצרת כיום באמצעות AI. החברה מדווחת על כ-75 אלף רצועות AI חדשות מדי יום, ולמעלה מ-2 מיליון רצועות בחודש.

למרות הכמות החריגה, שיעור ההאזנות למוזיקת AI עדיין נמוך יחסית ועומד על 1% עד 3% בלבד מסך ההשמעות. עם זאת, לפי Deezer, כ-85% מההשמעות הללו מסומנות כהונאה ומנוטרלות מהכנסות.

מנכ"ל Deezer, אלכסיס לנטרנייה, אמר כי החברה בוחנת צעדים נוספים, בהם עדכון מדיניות ספקים או הסרת תוכן. לדבריו, Deezer מבקשת לקדם שקיפות בתחום הסטרימינג ולאפשר למשתמשים להבין מה באמת נמצא בפלייליסטים שלהם. 

עקבו אחרינו ב-News
בינה מלאכותית - AI ChatGPT OpenAI ג'מיני (‏Gemini)
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}