× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ט סיון התשפ"ו
14.06.2026
סקר חדש

תיקו מוחלט במאבק החסינות: חצי מהציבור תומך בגוטליב

כמעט מחצית מהישראלים (47%) מסכימים עם האמירה של גוטליב כי מערכת אכיפת החוק מתנהלת כמו "ארגון פשע" | קונצנזוס נרחב בסוגיה הביטחונית: 81% בעד תקיפה בדאחיה בביירות, גם במחיר של תגובה איראנית

תיקו מוחלט במאבק החסינות: חצי מהציבור תומך בגוטליב
הדיון בוועדת הכנסת בבקשת גוטליב לחסינות צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק המתוקשר בין חברת הכנסת טלי גוטליב לבין היועצת המשפטית לממשלה סביב סוגיית חסינותה הפרלמנטרית מגיע אל שיאו, ונראה שהוא משקף במדויק את השבר בחברה הישראלית. סקר חדש של I24NEWS שנערך על רקע הדיונים האחרונים בכנסת, חושף כי הציבור הישראלי חלוק לחלוטין, כמעט חצי-חצי, בכל הנוגע לעימות הזה.

בשאלת המפתח של הסקר "בקרב בין טלי גוטליב ליועמ"שית על החסינות, במי אתה תומך?" התקבלה תמונת מצב של תיקו מוחלט ומפולג: 49% מהציבור מביעים תמיכה בח"כ טלי גוטליב ובמאבקה לשמירת חסינותה. 49% מהציבור תומכים בעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה. 2% הנותרים השיבו כי הם אינם יודעים.

החלק המפתיע ביותר עבור מערכת אכיפת החוק בסקר, נוגע לתפיסת הלגיטימיות של מערכת המשפט בעיני הגולשים והמצביעים. שאלנו את הציבור: "מה דעתך על האמירה של גוטליב לפיה הפרקליטות והיועמ"שית מתנהלות כמו ארגון פשע?"

התשובות מראות כי למרות הסגנון המשתלח והחריג, כמעט מחצית מהישראלים מזדהים עם הביקורת הקיצונית: 49% מהנשאלים הצהירו כי הם לא מסכימים עם האמירה הזו. 47% מהנשאלים הצהירו כי הם מסכימים עם הקביעה של גוטליב. 4% הנותרים השיבו כי הם אינם יודעים.

צילום מסךתקיפות בלבנוןצילום: צילום מסך

בנוסף, הנסקרים נשאלו "האם אתם בעד או נגד תקיפה בדאחיה בביירות גם במחיר תגובה אירנית?" 81% ענו שהם בעד תקיפה, בעוד 11% התנגדו, 8% ענו שהם לא יודעים.

עקבו אחרינו ב-News
טלי גוטליב גלי בהרב מיארה היועצת המשפטית לממשלה (היועמ"שית) חסינות דאחייה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}