× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
א' תמוז התשפ"ו
16.06.2026
נקמת הנשיא

טראמפ מאיים על צרפת: מקרון מתריס - "לא נתקפל"

נשיא ארצות הברית דורש מצרפת לבטל את המס הדיגיטלי על ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות. מקרון משיב: "לא נתקפל"

טראמפ מאיים על צרפת: מקרון מתריס - "לא נתקפל"
נשיא צרפת עמנואל מקרון צילום: שאטרסטוק

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מאיים להטיל מכס של 100% על יינות ושמפניות המיובאים מצרפת, אם מקרון לא יבטל את המס הדיגיטלי שהטילה על ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות.

לפי הדיווח, טראמפ הבהיר כי לארצות הברית "לא תהיה ברירה" אלא לנקוט בצעד, אם צרפת לא תבטל את המס בגובה 3% על הכנסות משירותים דיגיטליים של חברות גדולות. המס הצרפתי חל מאז 2019 על חברות שמציגות מחזור פעילות משמעותי בצרפת ובעולם.

הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון דחה את האיום והבהיר כי צרפת לא תיכנע ללחץ האמריקאי. בריאיון לרשת TF1 אמר מקרון כי מלחמות מכסים אינן מועילות לאיש, במיוחד לא בין מדינות החברות ב-G7. כשנשאל אם יתקפל מול טראמפ, השיב: "לא, כי המערכת פשוט לא עובדת בצורה הזו".

האיום החדש מגיע לקראת פגישה צפויה בין שני המנהיגים בפסגת ה-G7, ומצטרף לאיומים קודמים של טראמפ להטיל מכסים כבדים על אלכוהול מצרפת ומהאיחוד האירופי.

מי שנמצאים כעת בלב הסערה הם יצואני היין והאלכוהול הצרפתים, שמזהירים מפגיעה קשה בענף. בארגון יצואני היין והאלכוהול הצרפתי קראו להתנהלות אחראית ולשמירה על יחסי מסחר מאוזנים בין המדינות.

החשש בצרפת נובע מהיקף הייצוא הגדול לארצות הברית. לפי נתוני אירוסטט, אלכוהול הוא אחד ממוצרי הייצוא המרכזיים של האיחוד האירופי לארצות הברית, בשווי של כ-9 מיליארד אירו בשנת 2024.

כיום כבר מוטל מכס של 15% על יינות ואלכוהול מהאיחוד האירופי המיוצאים לארצות הברית, ובצרפת קיוו להביא להפחתתו. האיום החדש של טראמפ עלול להפוך את המאבק המסחרי בין וושינגטון לפריז לעימות רחב בהרבה.

דונלד טראמפ יין מכסים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}