חיזבאללה: איראן התחייבה שלא תחתום על הסכם ללא נסיגה ישראלית מלבנון
חיזבאללה טוען כי טהרן התחייבה שלא תחתום על הסכם גרעין קבוע עם ארה"ב ללא נסיגה ישראלית מדרום לבנון | בארגון הטרור מבהירים: הדרישה לא תופיע במזכר ההבנות שייחתם ביום שישי, אך תעמוד במרכז המשא ומתן
ארגון הטרור חיזבאללה טען היום (שלישי) כי קיבל מאיראן התחייבות שלפיה לא ייחתם הסכם גרעין סופי עם ארצות הברית כל עוד ישראל לא תיסוג מדרום לבנון. הדברים נמסרו על ידי לשכת יחסי הציבור של הארגון לסוכנות הידיעות רויטרס.
לפי הודעת חיזבאללה, סוגיית הנסיגה הישראלית אינה מהווה תנאי לפתיחת השיחות בין טהרן לוושינגטון, אלא צפויה לעלות במסגרת המשא ומתן שיתקיים לאחר החתימה על מזכר ההבנות בין הצדדים, הצפויה ביום שישי הקרוב.
בארגון הטרור הדגישו כי מבחינתם, כל הסכם גרעין עתידי בין איראן לארצות הברית יהיה מותנה בנסיגה ישראלית מדרום לבנון. "לא תהיה עסקת גרעין בין איראן לארה"ב אלא אם הישראלים ייסוגו", נמסר בהודעה.
הדברים עשויים להעיד כי מזכר ההבנות המתגבש בין וושינגטון לטהרן אינו כולל בשלב זה דרישה מפורשת לנסיגה ישראלית, אולם איראן צפויה להציב את הסוגיה כאחת מדרישותיה המרכזיות בהמשך המשא ומתן על ההסכם הקבוע.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות