× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
א' תמוז התשפ"ו
16.06.2026
לא מופתעים

עמית סגל לועג לכתב החרדי סימי ספולטר: ״בורות חרדית״

עימות חריף ברשת בין עמית סגל לכתב “דה מרקר” סימי ספולטר, לאחר ביקורת על אופן הצגת דברי טראמפ על נתניהו. סגל לעג לספולטר וכתב כי מדובר ב”בורות חרדית”, בעוד ספולטר השיב: “אני אמריקאי, דובר אנגלית שפת אם”

עמית סגל לועג לכתב החרדי סימי ספולטר: ״בורות חרדית״
עמית סגל צילום: Arie Leib Abrams/Flash90

עימות חריף התפתח ברשתות החברתיות בין העיתונאי עמית סגל לבין כתב “דה מרקר” החרדי סימי ספולטר, לאחר שספולטר מתח ביקורת על אופן הצגת התבטאות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בנוגע לראש הממשלה בנימין נתניהו.

ספולטר שיתף צילומי מסך מערוצי הטלגרם של מיכאל שמש ושל עמית סגל, שבהם דווח על דבריו של טראמפ. בעוד שבערוץ של שמש צוטט טראמפ כאומר: “היו לי יחסים טובים עם ביבי, אבל הוא צריך להיות יותר אחראי בלבנון”, בערוץ של סגל הופיע רק הציטוט: “נתניהו צריך להיות יותר אחראי בלבנון”.

על רקע הפער בין הדיווחים כתב ספולטר: “אותו ציטוט מאותו אדם מהודהד ב-2 ערוצי טלגרם. אחד עיתונאי השני שופר”.

סגל הגיב בחריפות ותקף את ספולטר באופן אישי. “ואני שב ותוהה, מה רע בלימודי ליבה בדגש על אנגלית? מאיפה תעצומות הנפש לצאת טמבל בכוח, לגמרי מיוזמתך?”, כתב.

בהמשך הוסיף: “הבורות חרדית, ההיבריס בזכות דה מרקר, וכך הוא לא חושש להפגין שאין לו מושג מה זה present perfect ועוד להסביר לאחרים איך לתרגם”.

ספולטר השיב לדבריו של סגל וכתב: “כהרגלו עמית סגל חוסם ואז רץ לצייץ”.

בהמשך הוסיף: “אז נעשה את זה קצר: 1. אני אמריקאי, דובר אנגלית שפת אם, את ההתנשאות שלך על חרדים תנסה על מישהו אחר. 2. הביקורת שלי לא נוגעת לאיך זה תורגם אלא למה הוא בחר לתרגם”.

עוד טען ספולטר כי “כמו שהראיתי בעבר לעמית יש הטיה די שקופה בטלגרם שלו”, והוסיף כי “מעניין” שהוא לא הגיב לטענות דומות שהעלה בעבר.

דה מרקר אנגלית עמית סגל סימי ספולטר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}