× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ב' תמוז התשפ"ו
17.06.2026
הוגש כתב אישום

מזעזע: פלאיירים אנטישמיים, צלב קרס ו"ראש מוות" על מבנה יהודי

גבר מדרום קרוליינה הואשם בפשע שנאה לאחר שנמצאו הודעות אנטישמיות במתחם יהודי בשארלוט. מפקדת משטרת שארלוט אסטלה פטרסון מסרה לתקשורת: "איומים על בתי תפילה ומוסדות התרבות שלנו אינם מקומם בשארלוט

מזעזע: פלאיירים אנטישמיים, צלב קרס ו"ראש מוות" על מבנה יהודי
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

גבר מדרום קרוליינה עומד לדין בגין פשע שנאה לאחר שהשחית מספר מבנים של הקהילה היהודית בשארלוט מוקדם יותר השנה.

שוטרים עצרו את דלטון מוליס בן ה-24 מאינדיאן לנד ב-11 ביוני, בקשר להשחתת המתחם היהודי בשארלוט. הוא מואשם בפגיעה מכוונת ברכוש על ידי הצמדת "פליירים אנטישמיים מאיימים", כך על פי ראס פרגוסון, התובע האמריקאי במחוז המערבי של צפון קרוליינה.

מוליס הואשם בפשע שנאה פדרלי. הוא הופיע בבית המשפט ביום שישי, 12 ביוני. על פי כתב האישום, מוליס הלך למרכז הקהילה היהודית בפארק שלום בשארלוט ב-19 בינואר 2026 כדי להשחית את הנכס במכוון. המתחם כולל בית ספר, אנדרטה ומבנים נוספים.

התביעה הודיעה כי מוליס הציב פלאיירים אנטישמיים על הנכס ובהם לולאה, צלב קרס ו"ראש מוות", סמל המזוהה עם גרמניה הנאצית. מצלמות מעקב תיעדו גם את החשוד מרסס דבק על דלת ומדביק את אחד הפלאיירים.

מוליס נמצא במעצר פדרלי באשמת פשע שנאה. הוא צפוי לעונש של עד 20 שנות מאסר, אם יורשע.

מפקדת משטרת שארלוט אסטלה פטרסון מסרה לתקשורת: "איומים על בתי תפילה ומוסדות התרבות שלנו אינם מקומם בשארלוט. לא נסבול הפחדה מכל סוג שהוא, ונמשיך לעמוד לצד שותפי אכיפת החוק כדי להבטיח את שלומם ובטחונה של הקהילה שלנו".

אנטישמיות ארצות הברית (ארה"ב) דרום קרוליינה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}