× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ב' תמוז התשפ"ו
17.06.2026
משטרת טורונטו מעורבת

ראיות מצביעות על איראן: עבריינים שכירים עומדים מאחורי ירי באתרים יהודיים

"כדי לקבל תשלום, הם נדרשים לצלם את ההתקפות שלהם", אמר מפקד המשטרה דמקיב. "מי משלם על זה? זה מה שאנחנו מנסים לקבוע". מי שזה לא יהיה, הוסיף המפקד, בבירור רוצה להפיץ פחד בקהילה היהודית

ראיות מצביעות על איראן: עבריינים שכירים עומדים מאחורי ירי באתרים יהודיים
משטרת יורק קנדה צילום: משטרת יורק קנדה

רשת אפלה בקנדה מגייסת צעירים לפתוח באש על בתי כנסת ואתרים יהודיים ברחבי טורונטו, ומצלמת כל פיגוע כהוכחה לביצוע, כך אמר מפקד משטרת טורונטו ביום שלישי.

מפקד המשטרה מיירון דמקיו אמר במסיבת עיתונאים כי סדרה של ירי והצתות על מוסדות יהודיים בטורונטו ובערים קנדיות אחרות בוצעו על ידי מה שהמשטרה מכנה פושעים בשכר, אף אחד מהם טרם הרג עוברי אורח אך כולם ירו בכוונה תחילה. התוקפים, לדבריו, פועלים באמצעות אפליקציות מסרים מוצפנות ומקבלים תשלום.

"כדי לקבל תשלום, הם נדרשים לצלם את ההתקפות שלהם", אמר דמקיב, על פי ה"טורונטו סטאר". "מי משלם על זה? זה מה שאנחנו מנסים לקבוע". מי שזה לא יהיה, הוסיף המפקד, בבירור רוצה להפיץ פחד בקהילה היהודית.

בשבוע שעבר, משטרת טורונטו הוציאה לפועל סדרה של מעצרים הקשורים לירי, ובמהלך פשיטה אחת, נורה למוות השוטר מארק פיניזוטו, בן 43. המשטרה העמידה לדין שלושה אנשים ועדיין מחפשת חשודה בת 19, זארה ג'בי, אותה תיארו כחמושה ומסוכנת ומבוקשת בקשר לירי בקונסוליה של ארצות הברית.

המתקפה בקונסוליה היא החוט המקשר את הטרור המקומי בטורונטו למשהו גדול בהרבה. בבוקר אחד במרץ, שני חמושים ריססו את החלק החיצוני של הקונסוליה האמריקאית ונעלמו בהונדה לבנה, מבלי להותיר נפגעים, האיש שתכנן את הפיגוע היה מוחמד אל-סעדי, אזרח עיראקי-איראני, דמות בכירה הנתמכת על ידי איראן, ומשמרות המהפכה האסלאמית של איראן. מוחמד עצור בארה"ב.

התובעים טוענים כי אל-סעדי ניהל מבצע טרור מהצללים, שילם לפושעים מקומיים ברחבי העולם כדי לפגוע במטרות יהודיות, ישראליות ואמריקאיות ודרש מהם לתעד את האלימות למטרות תעמולה. מסמכי בית משפט אמריקאים קושרים את אל-סעדי ללפחות 18 פיגועים והצתות ברחבי אירופה ושתיים בקנדה, כולל הירי בקונסוליה ותקיפת בית כנסת בטורונטו, שהוצגו כנקמה על תקיפות אמריקאיות וישראליות על איראן. בשיחה מוקלטת אחת שצוטטה על ידי התובעים, הוא התרברב שבקנדה, כמו באירופה ובאמריקה, "יש לנו את החבר'ה שלנו".

אל-סעדי, שנעצר בטורקיה והוסגר לארצות הברית, כפר באשמה. הגנתו היא: "אנחנו במצב מלחמה". משטרת טורונטו, מצידה, נקטה זהירות בפומבי, כאשר דמקיב נמנע מלציין את איראן כמי שעומדת מאחורי הירי בעירו, למרות שהודה כי גורמים פושעים משתמשים בכוחות פושעים מקומיים כדי לבצע את הפיגועים.

איראן קנדה ארצות הברית (ארה"ב) אנטישמיות טורונטו
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}