× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ד' תמוז התשפ"ו
19.06.2026
קשרים הדוקים

בכיר מסומלילנד: "מאמינים שבקרוב מדינות נוספות יצטרפו"

ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שכוננה יחסים דיפלומטים עם סומלילנד בפתיחת שגרירות סומלילנד בירושלים. שר החוץ שלה הודיע כי ישראלים מוזמנים להגיע

בכיר מסומלילנד: "מאמינים שבקרוב מדינות נוספות יצטרפו"
שר החוץ של סומלילנד אדם צילום: באדיבות המצלם

שר החוץ של סומלילנד עבדירחמן דאהיר אדם אמר בריאיון ל-ynet כי הוא לא פוסל אפשרות שישראל תקים בסיס צבאי בארצו. "בכל דבר ובכל תחום שאנו רואים ששתי המדינות יכולות ליהנות מזה ושזה באינטרס המשותף שלנו, נשתף פעולה בין אם זה כלכלי, ביטחוני ומדיני. אין מגבלה ליחסים ולשיתוף הפעולה בינינו".

דבריו של אדם נאמרו בתום ביקורו ההיסטורי של נשיא סומלילנד אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, שהגיע לישראל עם משלחת של שישה מבכירי ארצו. ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שכוננה יחסים דיפלומטים עם סומלילנד בפתיחת שגרירות סומלילנד בירושלים.

לישראל יש אינטרס אסטרטגי להקים בסיס בסומלילנד בגלל הקרבה לחות'ים ולבאב אל-מנדב. "זה היה מאוד מרגש שייזכר בהיסטוריה שלנו, עבורנו זה היה הביקור הממלכתי הראשון של ראש מדינת סומלילנד במדינה אחרת בעולם", אמר שר החוץ אדם.

הבכיר הסומלי אמר כי ישראלים כבר מגיעים לסומלילנד, "לגבי טיסות ישירות זה יבוא בעתיד" ציין. "אנו מצפים להגעת תיירים ישראלים, הם יגיעו. סומלילנד מאוד מגוונת".

הבכיר נשאל האם הופעלו לחצים לא לכונן קשרים עם ישראל ולפתוח שגרירות בירושלים. "תושבי סומלילנד הפגינו חוסן, תבונה ומחויבות. אף לחץ חיצוני, תעמולה או ניסיון ליצור משבר יכול לשנות את הנחישות שלנו לקדם עתיד של שלום, פיתוח ושגשוג ושיתוף פעולה בינלאומי" אמר ל-Ynet. "סומלילנד לא צריכה אישור מאף אחד כדי לבוא במגע עם מדינות אחרות. כמדינה דמוקרטית ואחראית - יש לסומלילנד זכות ריבונית לקדם את האינטרסים של המדינה ולהגיע לשלום חיצוני. אף מדינה לא השיגה פיתוח על-די הגבלה של החברויות שלה או מגבלות על השותפים הבינלאומיים. התקדמות מושגת רק באמצעות פתיחת דלתות ובניית גשרים".

הוא אמר ששראלים רצויים בסומלילנד: "מעתה ואילך ישראל פתוחה עבור סומלילנד. אנו נכונים לעבוד איתכם, ישראל מאוד רצויה בסומלילנד. נחנו מאמינים שבקרוב מדינות נוספות יצטרפו להכרה בסומלילנד. אנחנו בטוחים שזה יפתח דלת למדינות נוספות".

סומלילנד הכרה בירושלים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}